tiistai 1. heinäkuuta 2014

Charlotte Gray - Sebastian Faulks


Nimi: Charlotte Gray
Kirjailija: Sebastian Faulks
Julkaisuvuosi: 1998
Sivumäärä: 541

Charlotte Gray on nuori nainen, joka muuttaa Lontooseen työn perässä toisen maailmansodan aikana ja toivoo samalla pystyvänsä auttamaan sotaponnisteluissa. Hän tapaa eräissä juhlissa Peter Gregoryn, jonka kanssa hän tanssii yhden tansin ja kaiken pitäisi olla ohi. Mutta Charlotten kämppäkaveri Daisy järjestää heidät vielä kertaalleen yhteen ja lopulta Charlotte ja Gregory alkavat seurustella.

Gregory on taistelulentäjä, jonka tehtäväksi muodostuu lopulta tiputella paketteja Ranskaan ja jotain muuta vaarallista. Eräällä reissulla tämä kuitenkin katoaa, eikä kukaan tiedä mitä hänellä on käynyt. Charlotte päättää lähteä Ranskaan sabotoimaan saksalaisten hallintoa ja samalla etsimään Gregoryn.

Kirja ei kuitenkaan keskity pelkästään Charloten etsintä reissuun, vaan hän jää asumaan salaisen tehtävänsä jälkeen Ranskaan erään vanhan herrasmiehen ja maalarin kartanoon kotiapulaiseksi. Se kertoo minkälaista oli elää kahtia jaetussa Ranskassa.

Jännitin koko kirjan ajan, että kuoleeko jompikumpi päähenkilöistä, mutta heidän tarinansa on oikeastaan vain sivuosa koko kirjasta. Pidin kirjailijan Mustarastas laulaa kirjasta, joka sijoittui 1. maailmansotaan, ja pidin myös tästä kirjasta, koska se oli erilainen mitä odotin. Kirjan lukemisen jälkeen sain tietää että Mustarastas laulaa ja Charlotte Gray, sekä kolmas kirja muodostavat Sebastian Faulksin Ranska-trilogian ja niissä on samoja sivuhahmoja. Nyt sitten tuon kolmannen kirjan perään.

Arvosana: ****

1 kommentti:

  1. Olen unohtanut tuon kirjan kokonaan ja kaiken huipuksi se majailee kirjahyllyssäni.

    VastaaPoista