sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tuliristi - Diana Gabaldon


Nimi: Tuliristi
Kirjailija: Diana Gabaldon
Julkaisuvuosi: 2001
Sivumäärä: 1320

Ja Gabaldon-maraton jatkuu ja jatkuu, tosin vaihdoin takaisin suomen kielen puolelle. Ja vuorossa on siis TUliristi, joka jatkuu siitä mihin edellinen jäi, eli klaanikokoukseen Amerikassa, jossa on vuorossa Clairen ja Jamien tyttären Briannan ja Roger MacKenzien hääpäivä ja heidän poikansa Jemmyn ristiäiset, kunhan vain päivästä selvitään hengissä ja ehjin nahoin. Sillä paljon ehtii tapahtua ennen kuin Brianna ja Roger ovat onnellisesti naimisissa ja Jemmyllä on nimi.

Siitä kirja jatkaa Clairen ja Jamien elämästä Fraserin harjulla, jonka päälle lankeaa varjo kun Kuvernööri perustaa nostoväkijoukot, joiden komentajaksi Jamie määrätään, koska kuvernöörillä on valtaa häneen maalahjoituksen ansiosta. Regulaattorit nostavat päätään ja Yhdysvaltojen itsenäisyystaistelut lähestyvät ja Jamie ja Claire tietävät joutuvansa jälleen sotaan.

En tiedä johtuiko se sitten siitä että olin lukenut Syysrumut englanniksi, että tämä tuntui jotenki hassusti kirjoitetulta, tai ainaki se tuntui siltä alussa. Ei se enää lopussa niinkään. Huomasin vain kirjan kuluessa kirjaili on jättänyt uudemmista kirjoistaa seksin kokonaan pois, tai siis kyllä siihen viitataan, mutta Muukalaisessa sitä kuvailtiin estottomasti, joten kirjailija on hieman hellittänyt.

Muuten kirja oli hyvä, mutta hieman liian pitkä. Aloin nimittäin lopussa ajattelemaan, että miten koko kirja alkoi, että oliko se kyseinn kohtaus edellisessä kirjassa vai tässä. Osittain syy oli minun hieman pidemmän aikavälin lukemisessakin, mutta muuten pidin kirjasta.

Arvosana: ****

P.s. Jos haluatte nähdä tulevan Muukalainen tv-sarjan trailerin niin klikkailkaa tänne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti