sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Lumen ja tuhkan maa - Diana Gabaldon


Nimi: Lumen ja tuhkan maa
Kirjailija: Diana Gabaldon
Julkaisuvuosi: 2005
Sivumäärä: 1411

Ja vielä pari kirjaa jäljellä Diana Gabaldonin Matkantekijä-sarjasta. Vuorossa tällä kertaa Lumen ja tuhkan maa, joka ei ihan täysin jatku siitä mihin Tuliristi jäi. Vapaussota on pääsemässä kunnolla vauhtiin ja syrjäisilläkin alueilla jokainen saa pelätä henkensä puolesta tai Amerikkaan jäämisensä puolesta, jos kapinalliset epäilevät heidän olevan lojalisteja.

Jamie ja Claire kävelevät ohuella nuoralla, koska vaikka he ovatkin avoimesti kapinallisten puolella, niin heillä on yhteyksiä Britteihin. Mutta ainaki tässä kirjassa se vielä onnistuu, vaikka Jamie katkaiseekin välinsä lordi John Greyhin.

Kirjassa tapahtui niin paljon, etten osaa enää oikein muuta kertoa paljastamatta liikaa. Kuitenkin Jamie ja Claire jatkavat elämää parhaansa mukaan Fraserin Harjulla yhdessä Ianin, Briannan, Rogern, Jemmyn ja muiden kanssa, vaikkakin elämä ei ole koskaan helppoa ja sota tuntuu kaikkialla.

Huomasi, että en ollut lukenut tätä kirjaa kuin kerran. Siinä missä edellisissä kirjoissa muistin suoraan mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan, niin tämän kirjan kanssa oli enemmänkin niin, että muistin että jotain tulisi tapahtumaan, mutta en sitä että missä vaiheessa.

Pidin kuitenkin kirjasta ja se oli jopa parempi mitä edellinen osa. Tämä ei tuntunut yhtä pitkitetyltä, vaikka sivuja olikin enemmän, mutta tarina eteni paljon jouhevammin. Se ei kuitenkaan yltänyt samalle tasolle ensimmäisen kirjan kanssa. Tosin täytyy sanoa, että nyt vasta olen alkanut tajuta, että keitä kirjan kansissa esiintyy. Ja sitten vielä viimeisen ilmestyneen kirjan kimppuuun, niin sen jälkeen olen valmiina 8. kirjaan, joka ilmestyy kesällä, sekä tv-sarjaan, joka alkaa Amerikassa tässä kevään puolella josain vaiheessa.

Arvosana: ****½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti