maanantai 1. huhtikuuta 2013

Clockwork Princess - Cassandra Clare


Nimi: Clockwork Princess
Kirjailija: Cassandra Clare
Sivumäärä: 592
Julkaisuvuosi: 2013

Cassandra Claren the Infernal Devices-trilogian viimeinen osa. Tätä olin odottanutkin jo pidemmän aikaa = edellisen kirjan ilmestymisestä. Eikä se pettänyt minua ollenkaan. Tosin minulla ei ollut juurikaan mitään odotuksia, koska Mortal Instruments-sarjan edellinen osa oli hieman pettymys, mutta tämä ei ollut.

Kirja jatkuu muutaman kuukauden Clockwork Princen jälkeen. Tessa ja Jem suunnittelevat häitään ja Will kouluttaa siskoaan Cecilyä ja Mortmain tai Magister on ollut hiljaa viime kuukaudet, vaikka Lontoon instituutissa tiedetään hänen tarvitsevansa Tessaa suunnitelmiensa toteuttamiseen.

Tyypillisesti Claren tapaan kirja on täynnä yllätyksiä ja yllättäviä käänteitä, vaikkakaan ei yhtä paljon kuin edeltäjinsänsä, mutta yllätykset jotka tulevat vastaan ovat todella yllättäviä. En oikeastaan osaa sanoa yhtään enempää, spoilaamatta kirjaa suuresti. Rakastuin Cecilyn hahmoon, Willin pikkusiskoon, joka oli pieni ja pippurinen tyttö.

Lisäksi kirja paljasti tiettyjä pieniä yksityiskohtia ja yhteyksiä Mortal Instruments-sarjaan, jotka saivat ainakin itseni fanityttöilemään. Vaikka yhtä asiaa oli fanien keskuudessa mietitty jo pidemmän aikaa ja nyt se osoittautui oikeaksi.

Ainoa mikä jäi itseäni harmittamaan oli epilogin loppu. Se oli ehkä hieman liikaa, tai siis epilogin alku oli hyvä, mutta lopusta en oikein välittänyt. Oikeastaan se oli ehkä oman shippauksen puolustamista, mutta toisaalta kaikki periaatteessa saavat onnellisen loppunsa, jos niin haluaa ajatella.

Arvosana: ****½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti