tiistai 15. toukokuuta 2012

Onnentuoja - Nicholas Sparks

Nimi: Onnentuoja
Kirjailija: Nicholas Sparks
Julkaisuvuosi: 2008
Sivumäärä: 386

Onnentuoja kertoo Logan Thibaultista, joka löytää Irakissa komennuksellaan ollessaan hiekkaan hautautuneen kuvan tytöstä, jonka paidassa lukee Onnentuoja. Irakista päästyään hän päättää etsiä naisen käsiinsä, vaikka tietääkin ettei se ole helppoa.

Beth Green tarvitsee kipeästi avustajan mummonsa koirakenneliin, koska ei pysty muuten itse huolehtimaan pojastaan ja opettajan töistään. Sattumalta hän palkkaa kulkurin, joka on kävellyt melkein koko mantereen halki. Mutta kulkija kantaa mukanaan salaisuutta, joka voi tuhota hänen ja Bethin orastavan suhteen kokonaan.

Samaan aikaan Keith Clayton, Bethin entinen aviomies ja hänen poikansa isä, vakoilee metsässä nuoria tyttöjä, kunnes häntä vastaan tulee sama kulkuri, jolle hän kohtaamisen jälkeen vannoo kostoa. Hänellä on myös aikeissa saada beth takaisin itselleen ja olla jälleen onnellinen perhe hänen ja poikansa kanssa.

Kirjassa on kolme kertojaa ja luvut on merkitty sen mukaan, kuka on sen luvun kertoja. Kaikki nivoutuu kauniisti yhteen ja Sparks onnistuu pitämään lukijansa loppuun asti jännityksessä, vaikka on selvää, että joku tulee kuolemaan. Tai ainakin se oli minulle selvää, joka on lukenut Sparksia ennenkin. Siksi en kaikista hänen kirjoistaan pidäkkään, koska niissä on aina jotain surullista romantiikan rinnalla.

Muuten kirja on ihana, romantiikkaa kaipaileville romantikoille se on nappivalinta. Kirjasta on myös tullut juuri elokuva, jossa Zac Efron näyttelee pääosaa (en osaa yhtään kuvitella häntä Loganiksi)

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti