sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Totuuden harhat - Nora Roberts


Nimi: Totuuden harhat
Kirjailija: Nora Roberts
Julkaisuvuosi: 1992
Sivumäärä: 536

Totuuden harhat kertoo Roxanne Nouvellen ja Luke Callahanin rakkaustarinan, joka alkaa siitä kun Roxannen kuuluisa taikuri-isä Max Nouvelle ottaa 12- vuotiaan Luken siipiensä alle. Alku on tietenkin aina räiskyvää, mutta jossain vaiheessa he antautuvat intohimon ja toistensa valtaan.

Luke ja Roxanne oppivat taikuuksien salat ja näyttävät todella hyvältä lavalla esiintyessään. Luke kuitenkin katoaa menneisyyksien aaveiden takia viideksi vuodeksi ja tullessaan takaisin ei saakaan Roxannea niin helposti puolelleen.

Kirja palautti minulle taas muiston siitä, että minkä tähden olen alunperin pitänyt Robertsin kirjoista, koska uutta tuotantoa ei voi missän tapauksessa verrata siihen vanhaan, jossa juonet eivät tunnu jo kertaalleen käytetyiltä.

Ja vaikka takakannen teksti voisi olettaa, että suurin osa kirjasta olisi koston suunnittelua asia ei todellakaan ole niin, vaan n. 2/3 keskitytään Roxannen ja Luken kasvutarinaan ja selitetään mikä kaikki johti Luken katoamiseen.

Roberts on kuitenkin aina varma valinta jos haluaa onnelliseen loppuun päätyvän rakkaustarinan ja tietää, että miten tarinassa käy, koska joka ikinen rakkausromaaninsa noudattaa samaa kaavaa. Inhotaan toisia, rakastutaan, jompi kumpi lähtee, toinen inhoaa toinen rakastaa, taas rakastetaan, kostetaan ja voilá onnellinen loppu kaiken kruunaa.

Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti