perjantai 8. kesäkuuta 2018

Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville - Mary Ann Shaffer & Annie Barrows


Nimi: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville
Kirjailijat: Mary Ann Shaffer & Annie Barrows
Julkaisuvuosi: 2008
Sivumäärä: 301

Olen elossa. Pitkästä aikaa sain edes yhden kirjan luettua. Talvi oli yhtä hullunmyllyä, jossa ei jaksanut sitten hirveämmin paneutua mihinkään, mutta onneksi on kesä, ja kesän ensimmäinen kirjakin korkattu. En ala kirjan nimeä kirjoittamaan kolmatta kertaa, koska se on yksi sanahirviö. Kirja kuitenkin kertoo tarinan lontoolaisesta kirjailijasta, joka alkaa sattumalta kirjeenvaihtoon Guerneylla asuvan miehen kanssa.

Kirjeenvaihto laajenee koskemaan kaikkia Guerneyn asukkaita ja heidän kirjapiiriään, joka perustettiin saksalaisten miehityksen aikana. Heidän tarinoissaan ilmenee sodan raakuus, sekä kaikki punoutuu nätisti yhteen. Kirja on kirjoitettu kirjeiden muodossa. Kirjeen alussa esitellään keneltä kelle ja sitten itse kirje, että kärryillä pysyy vallan hyvin. Tarina pyörii Elizabethin ympärillä, joka keksi perustaa kirjapiirin ja sai kaikki vielä siihen mukaankin.

Itse löysin tämän kirjan elokuvan kautta. Katsoin tästä tehdyn elokuvan ensin toukokuussa ja nyt löysin sopivasti paikallisesta kirjastosta. Elokuva eroaa kirjasta jonkin verran, mutta tässä tapauksessa en voi sitä oikein syyttää. Se pysyy kuitenkin suhteellisen uskollisena alkuperäiselle tarinalle, vaikka onkin dramatisoinut sitä aika paljon. Pidin kuitenkin kummastakin. Tarina oli kevyt, vaikka aihe olikin rankka.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti