tiistai 20. kesäkuuta 2017

Paluu Rivertoniin - Kate Morton


Nimi: Paluu Rivertoniin
Kirjailija: Kate Morton
Julkaisuvuosi: 2006
Sivumäärä: 613

Paluu Rivertoniin kertoo tarinan englantilaisesta kartanosta ja mitä siellä oikeasti tapahtui kohtalokkaana iltana vuonna 1924, kun nuori lupaava runoilija surmasi itsensä kartanon lammen rannassa. Tarinan kertojana toimii kartanossa aluksi palvelijana, sitten kamarineitinä toiminut Grace, joka kertoo tarinaa tyttärenpojalleen Marcukselle äänitteiden välityksellä.

Tapahtumasta on monta kymmentä vuotta, mutta kaikkien noiden vuosien aikana Grace on kantanut sisällään salaisuutta, joka muuttaa tarinan kulun täysin. Kaikki ei ollutkaan miltä näytti. Rivertonin kartanon tarina on täynnä kuolemaa, kun ensin tulee 1. maailmansota, joka vie monta hyvää miestä mukanaan, mutta se on myös tarina perheestä ja salaisuuksista.

Pidin kirjasta todella paljon. Sen jännitys kohosi hetkittäin ja siinä oli sopivasti muitakin juonia kuin pelkkä itsemurha. Kaikki salaisuudet nivoutuivat lopussa nätiksi kokonaisuudeksi, ja kerrankin en arvannut täysin loppua. Se ei ollut niin arvattavissa mitä olisi voinut olettaa, mikä oli erittäin positiivista. Suosittelen lämpimästi tämän kirjan lukemista. Sopii myöskin kesälukemiseksi vaikka onkin aika paksu. Tai no kaikkienhan ei ole pakko lukea tätä kerralla niin kuin itse tein.

Arvosana: ****½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti