maanantai 19. toukokuuta 2014

Suuri paljastus - Jan Guillou


Nimi: Suuri paljastus
Kirjailija: Jan Guillou
Julkaisuvuosi: 1974
Sivumäärä: 295

Suuri paljastus kertoo Erik Pontista, joka on melkein valmistumaisillaan oikeustieteellisestä mutta erinäisten tapahtumien kautta hän päätyy aikakauslehteen toimittajaksi etsimään seuraavaa suurta paljastusta. Kirja on satiiri 70-luvun aikauslehtien toimituksesta ja siitä miten asiat toimivat silloin.

Heti alkuun täytyy sanoa, että en oikein saanut kirjasta mitään irti. Hahmot jäivät jotenkin pinnallisiksi, eikä kenestäkään muodostunut suosikkia. Odotin jotain enemmän, koska Guilloun Pahuus tempaisi minut täysin mukaansa ja Arn-trilogiaa rakastan, joten odotukseni saattoivat olla hieman ylikorkeat.

Mutta siis kirja kertoo Erik Pontin alkutaipaleesta aikakauslehdistössä. Kuinka hän tekee juttujansa, ja löytää ne, sekä kuinka hän joutuu huomaamaan lehdistön salatut säännöt kantapään kautta, eikä hänen kaikkia juttujaan sen takia päästetä painoon asti erilaisiin syihin vedoten.

Kirja oli ihan luettava, mutta jäin kaipaamaan vielä jotain. Kirjoitustyyli ei ollut yhtä sujuva mitä Pahuudessa ja Arn-trilogiassa. Toisaalta ymmärrän sen, koska käsittääkseni Suuri paljastus on yksi Jan Guilloun uran ensimmäisistä kirjoista, eikä kukaan meistä ole seppä syntyessään.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti