torstai 10. huhtikuuta 2014

Paikka vapaana - J.K. Rowling


Nimi: Paikka vapaana
Kirjailija: J.K. Rowling
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä:543

Paikka vapaana alkaa sillä, että kaupunginvaltuutettu Barry Fairbrother kuolee verenpurkaumaan aivoissaan ja hänen kuolemansa laittaa liikkeelle tapahtumien vyörin pikkukaupungissa Pagfordissa, joka on valtuussa jakautunut kahtia paikallisen slummialueen Fieldsin takia, joka ei edes kuulu Pagfordiin, vaan viereiseen isoon kaupunkiin Yarvilliin. Kysymys kuuluukin, että kuka saa Barryn paikan ja kääntää voimasuhteet päälaelleen Fieldsin erottamisessa Pagfordista.

Kirja keskittyy kuvaamaan eri henkilöhahmojen välisiä suhteita ja heidän tavoitteitaan elämässään. Tutustaan huumeäidin kasvattamaan Krystaliin, joka huolehtii kyllä pikkuveljestään parhaan taitonsa mukaan. Samanthaan, joka on kyllästynyt palkintovaimon esittämiseen ja monia muita.

Suoraan sanoen en oikeastaan tiedä mitä ajattelen kirjasta. Se oli helppo lukuista, mutta en missään vaiheessa saanut henkilöhahmoista kunnolla kiinni ja kaikki juonet mitä kirjoissa eteni olivat todella hajanaisia, enkä ainakaan itse saanut niitäkään sovitettua kunnolla yhteen.

Hahmot olivat kyllä monipuolisia ja värikkäitä, mutta myös pinnallisia, vaikkakin kaikkien osapuolien mielipiteitä kuunneltiin. TOisaalta ehkä siinä juuri olikin vika, kun hypittiin liikaa hahmosta toiseen, mikä ei tässä kirjassa toiminut. Oli liikaa juonia yhtä aikaa ja juonetkin olivat liian monimutkaisia välillä ymmärrettäväksi. Oikeastaan en edes tajunnut koko kirjan ideaa, että mitä sillä oikein haettiin, eikä loppuratkaisu ollut mitenkään kaiken yhteen tuova.

Arvosana: **½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti