torstai 26. joulukuuta 2013

Sudenkorento - Diana Gabaldon


Nimi: Sudenkorento
Kirjailija: Diana Gabaldon
Julkaisuvuosi: 2003
Sivumäärä: 763

Claire Randall palaa takaisin Skotlantiin 20 vuoden jälkeen. Hän tuo mukanaan myös tyttärensä Briannan, jolla on aikonut vakaasti kertoa totuuden tämän isästä skotti James Fraserista, joka eli 1700-luvulla toisen jakobiittikapinan aikaan.

Kun Claire vihdoin alkaa kertoa tarinaansa, niin paljastuu miten kävi sen jälkeen, kun edellinen kirja loppui. Hän ja Jamie menivät Pariisiin estääkseen Kaarle Stuartin valtaannousuyrityksen, koska Claire tietää mitä sen kanssa tulee tapahtumaan, jos näin käy. Tarina kertoo heidän elämästään Ranskassa hovin läheisyydessä ja mitä kaikkea he tulivatkaan kokemaan. Lisäksi lopussa selitetään minkä takia Claire on kuitenkin takaisin 1900-luvulla, eikä Skotlannissa 1700-luvulla.

Ensimmäisen kerran kuin luin kirjan hämmennyin täysin sen aloituksesta. Mietin, että olinko hypännyt jonkun kirjan yli, koska se ei aluksi jatkanut ensimmäisen tarinaa ollenkaan. No tällä kertaa en enää sortunut siihen, mutta silti se on hyvin hämmentävää. Lisäksi en välillä pysty käsittämään kuinka paljon kärsimystä kirjailija lataa Clairen ja Jamien harteille, ottaa ne pois ja sitten laittaa ne takaisin. Se on suorastaan julmaa.

Mutta silti ahmin kirjan jälleen kerran ja tajusin asioita paremmin kuin edellisillä lukukerroilla. Kirja luo myös lisää pohjaa seuraaville kirjoille. Ranskan hovista ja jakobiittikapinasta oli todella mielenkiintoista lukea, koska en ole asioihin juurikan perehtynyt yhtään missään, vaikkakin ärsyynnyin Kaarle Stuartiin heti kun tämä astui näyttämölle.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti