sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Tulivana - Diana Gabaldon


Nimi: Tulivana
Kirjailija: Diana Gabaldon
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 331

Tulivana on neljän kertomuksen kokoelma, jotka lomittuvat Diana Gabaldonin muiden kirjojen maailmaan ja tarinoiden väliin ja syventävät muutaman sivuhahmon tarinoita. Siellä on kaksi lordi John tarinaa, ja sitten Robert MacKenzien vanhempien tarina ja sitte Joanin ja Michael Murrayn seikkalu Pariisissa.

Ne olivat kaikki mielenkiintoisia, vaikka minua hieman häiritsi se, että siellä oli viittauksia tarinoihin, jotka olin kyllä lukenut, mutta joita en muistanut kunnolla, niin oli vähän sellainen olo välillä, että missä nyt mennään.

Lordi Johnin tarinoista en ole koskaan tykännyt yhtä paljon kuin alkuperäisestä sarjasta. Niistä puuttuu se jokin tietty vivahde, mikä tekee Clairen ja Jamien tarinasta paljon mielenkiintoisempia. Tai sitten se on vain se, että lordi John ei vain ole yhtä kiinnostava kuin Jamie ja Claire.

Mutta kaksi muuta tarinaa oli sitäkin mielenkiintoisempia. Robertin vanhempien tarina oli tavallaan surullinen, mutta toisaalta myös iloinen ja onnellinen tarina, vaikka tietty kohtaus jäi häiritsemään itseäni. Pitäisi oikeasti lukea koko sarja kerralla läpi, koska uusin osa tulee englanniksi ensi vuonna. En malta odottaa.

Ja sitten kirjan viimeinen tarina, joka kertoi Ian Murrayn vanhimmasta pojasta, Michael Murraysta ja Jamien tytärpuolesta Joaniesta, joista toisesta on juuri tullut leski ja toinen aikoo nunnaksi luostariin Pariisiin. Kaikki ne väärinkäsitykset, jotka tarinan tietyillä osapuolille muodostuvat ovat niin selkeitä, mutta loppu oli kiva. Tykkäsin.

Suosittelen lukemaan, jos haluaa syventää tietojaan Gabaldonin maailmasta ja tietää miltä maailma näytti muiden silmissä kuin Matkantekijän päähenkilöiden.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti