tiistai 5. maaliskuuta 2013

Crossed - Ally Condie


Nimi: Crossed
Kirjailija: Ally Condie
Julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 367

Crossed on Matched-trilogian toinen osa. Edellisen osan lukemista on jo hieman aikaa, mutta muistikuvieni perusteella voin reilusti sanoa, että Crossed oli ehdottomasti parempi ja nyt haluan lukea myös trilogian viimeisenkin osan.

Cassia on työskennellyt erilaisilla työleireillä kaupunkien ulkopuolilla, mutta ei ole päässyt sinne minne on halunnut. Lähemmäksi Kyta, jota pääsisi lopulta etsimään, jos vain pääsisi ulkoisille provinsseille. Pahoittelen hassua käännöstä, luin kirjan englanniksi.

Ky taas on yrittänyt pysytellä hengissä ulkoisilla provinsseilla, jossa sota Societyn vihollista vastaan on koko ajan menossa ja Aberrationit lähetetään sinne kuolemaan, jotta vihollinen luulisi, että ulkoisilla provinseilla olisi vielä elämää.

Lopulta kumpikin onnistuu tahollansa pääsemään pois ja myös tapaamaan toisensa, mutta ongelmat eivät pääty siihen, vaan etsintä jatkuu vielä. Sanoin, että kirja oli parempi kuin edellinen, mutta minua hieman ärsytti, että kirjailija on yrittänyt väkisin kirjoittaa henkilöiden välille kolmiodraamaa, mikä ei olisi kirjan tapauksessa ollut tarpeen ja mitä nyt luin seuraavan kirjan synopsin niin sama kolmiodraama näyttää jatkuvan. Onko kaikissa nuorten fantasia/utopiakirjoissa pakko olla kolmiodraama, eikö se ole nähty ja kuultu jo? Heti ensimmäisestä kirjasta alkaen tiedetään kenen kanssa päähenkilö lopulta päätyy. Ja miksei siihen kuvioon voisi tehdä jotain vaihtelua välillä. Eikä aina sitä tytön pitää tehdä valinta kahden pojan väliltä. Tosin ei se pojan täytyy tehdä valinta kahden tytön väliltä yhtään houkuttelevampi on, tai no pojan valinta on yleensä paljon kevyemmän oloisempi kuin tyttöjen.

Toisaalta kukaan ei pakota minua lukemaan kyseisiä kirjoja, mutta silti. TUntuu että kaikki nuorten fantasiakirjat ovat kopioita toisistaan aina jollain tasolla ja välillä todella ennalta-arvattavia.

Mutta siis pidin kirjasta. Se oli kevyttä iltalukemista lukion kurssikirjojen rinnalle.

Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti