perjantai 21. syyskuuta 2012

Tyttö, joka leikki tulella - Stieg Larsson



Nimi: Tyttö, joka leikki tulella
Kirjailija: Stieg Larsson
Julkaisuvuosi: 2006
Sivumäärä: 616

Tyttö joka leikki tulella on toinen osa Stieg Larssonin Millenium-trilogiaan. En voinut vastustaa sen kiusausta kirjastossa, kun olin lukemassa yo-kokeisiin. Hups? Mutta niin Tyttö joka leikki tulella sijoittuu vuoden Miehet, jotka vihaavat naisia jälkeen ja Lisbeth on heti kirjan alussa ulkomailla, mutta palatessaan Ruotsiin asiat alkavat lipsua käsistä.

Mikael taas on valmistamassa uutta erikoisnumeroa Milleunimiin, joka kertoo ihmiskaupasta ja seksinostosta, mutta yhtäkkiä hänen toimittajansa, joka oli samalla hetkellä kirjoittamassa aiheessa kirjaa tapetaan yhdessä avovaimonsa kanssa ja Lisbethiä epäillään heidän tapostaan, kuten myös hänen holhoojansa Nils Bjurmaninkin.

Alkaa valtavat poliisioperaatiot ja mediajahti Lisbethiä kohtaan, mutta Mikael ei usko hänen syyllisyyteensä, mutta tutkimalla Lisbethin menneisyyttä kaikki alkaa pikku hiljaa valjeta.

Tykkäsin kirjasta todella paljon, aivan kuten ensimmäisestäkin. Tosin Mikaelin naistenmieskäytös ärsytti suunnattomasti jostain syystä. Onko sen pakko hypätä jokaikisen kanssa sänkyyn?

Lisbethin menneisyys oli jotain mikä tuli täytenä yllätyksenä, mutta totta kai siellä täytyi jotain olla, koska Iso Paha Asia mainittiin koko ajan. En oikeastaan tosin tiedä kummasta tykkäsin enemmän, mutta hassua etteivät kirjan päähenkilöt tapaa juuri missään vaiheessa.

Tosin tässä kirjassa oli jo paljon enemmän hahmoja ja näkökulmia kuin ensimmäisessä, että välissä saattoi mennä sekaisin, että kenestä oikein on kysymys, vaikkakin näkökulman vaihdot ovat erittäin selviä.

Arvosana: *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti