maanantai 2. huhtikuuta 2012

Tsaarin tytär - Carolly Erickson


Nimi: Tsaarin tytär
Kirjailija: Carolly Erickson
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 408

Tsaarin tytär paneutuu Venäjän tsaarin toiseksi vanhimman tyttären elämään, mutta fiktiivisesti. Se kertoo tarinan siitä kuinka suuriruhtinatar Tatjana tai Tanja pääsi pakoon Bolsevikien massamurhaa. Tarina on tietenkin fiktiivinen, koska kukaanhan sieltä ei oikeasti selviytynyt.

Olen aina ollut kiinnostunut Romanoveista ja etenkin Anastasiasta ja siitä mahdollisuudesta, että selvisikö hän. No tässä ei ole päähenkilönä Anastasia vaan Tatjana, joka koki lyhyen elämänsä aikana kirjan mukaan monta romanssia.

Kaikki alkaa Tanjan lapsuudesta ja kertoo kuinka hän ensimmäistä kertaa päätyi työläisten kortteliin. Miten Venäjän olot vaikuttivat hänen kasvamiseensa ja kuinka paljon hän edes tiesi tai ymmärsi. Ja jatkuu siihen asti, kunnes tsaari on syösty vallasta ja tsaariperhe on vankina omassa palatsissaan.

Kirja on alussa hieman tylsä, mutta loppua kohden se paranee valtavasti. Se kertoo kuvitteellisen tarinan tsaariperheen elämästä ja minua se ainakin kohahdutti jollain tasolla. Se oli niin henkilökohtainen ja paljasti jotenkin niin erilaisen elämäntavan, mitä olin omassa pienessä mielessäni kuvitellut.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti