tiistai 20. joulukuuta 2011

Clockwork Angel - Cassandra Clare


Nimi: Clockwork Angel
Kirjailija: Cassandra Clare
Sivumäärä: 476
Julkaisuvuosi: 2010

Infernal Devices trilogian ensimmäinen osa, joka on esiosasarja Mortal Instrumentseille ja tykkäsin todella paljon. Olen kauan aikaa jostain syystä vältellyt tämän kirjan lukemista, enkä yhtään käsitä miksi, koska se on taattua Clarea.

Se sijoittuu 1800-luvun Englantiin, jonne kirjan päähenkilö Tessa saapuu New Yorkista veljensä kutsumana. Veli ei kuitenkaan ole häntä vastassa satamassa, vaan hänet kidnapataan kahden naisen toimesta, jotka sitten pakottavat Tessan tekemään jotain mielensä vastaista, eikä hän edes tiedä mistä on kysymys.

Lopulta Shadowhuntersit pelastavat hänet ja hänelle avautuu maailma, josta hän ei ole ennen tiennyt yhtään mitään. Ja sitä kautta hän saa muutamiin kysymyksiin vastausta, mutta tiedättehän sanon, kun yksi ovi aukeaa sen takaa paljastuu monta uutta. Kysymyksiä nousee pintaan, mutta mihinkään ei löydy vastauksia.

Ja miksi Will käyttäytyy Tessaa kohtaan niin samalla tavalla kuin Jace Clarya ja mitä salattavaa hänellä on? Ensimmäinen kirja jättää auki läjän kysymyksiä ja ongelmia ratkottavaksi. Mistä itse tykkään, koska haluan ehdottomasti lukea lisää Tessan, Willin ja Jemin seikkailuista.

Arvosana: *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti