sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Enkelipeli - Carlos Ruiz Zafón


Nimi: Enkelipeli
Kirjailija: Carlos Ruiz Zafón
Vuosi: 2008
Sivumäärä: 607

David Martín saa kirjeen tuntemattomalta kustantajalta, joka tarjoaa hänelle suurta summaa siitä, että hän kirjoittaisi yhden kirjan hänelle. David ei aluksi suostu, mutta kun elämä potkii päähän ja menetettyään elämänsä rakkauden toiselle, hän suostuu.

Kirja on ihana, alku käynnistyy taas hieman hitaasti, mutta kun tarina pääsee vauhtiin niin sitä ei pysäytä mikään. Se on pakko lukea loppuun, eikä niitä juonenkäänteitä mitä Zafón antaa pysty millään aavistamaan.

Rakastan kirjailijan kirjoitustyyliä, enkä pysty muuta kuin hehkuttamaan hänen tarinoitaan ja kirjojaan, koska niissä on aina sopiva määrä yllätystä, romantiikkaa, angstia ja juonittelua, kuten myös tässäkin, vaikka Enkelipeli on synkempi kuin Tuulen varjo. Ja rakastan ajatusta Kuolleiden kirjojen hautausmaasta, olisi aivan mahtava päästä joskus käymään siellä.

Rakastin kirjassa myös sitä, että sen pystyy linkittämään myös Tuulen varjoon, tai oikeastaan Enkelipeli on tietyllä esi-osa Tuulen varjolle. Mutta sitä ei hoksaa, ellei ole lukenut ensin Tuulen varjoa.

Arvosana: *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti