tiistai 5. heinäkuuta 2011

Voittaja on yksin - Paulo Coelho


Nimi: Voittaja on yksin
Kirjailija: Paulo Coelho
Julkaisuvuosi: 2008
Sivumäärä: 479

Tervetuloa Cannesiin kiireisten ihmisten maailmaan, joka on täynnä turhia kutsuja, tärkeältä näyttämistä ja juoksemista paikasta toiseen. Voittaja on yksin kertoo karua kuvaa kuuluisuuksien arjesta ja sen nurjasta puolesta.

Se alkaa Igor-nimisen miehen katsonnalla maailmaan ja sillä, että hän tappaa ihmisiä ex-vaimonsa takaisin saamiseksi. Muutamia muita päähenkilöitä löytyy, kuten Gabriella 25-vuotias näyttelijä, joka etsii sitä suurta tilaisuuttaan, Jasmin 19-vuotias malli, joka ei ole kuten muut mallit, Ewa Igorin ex-vaimo ja Hamid muotisuunnittelija, joka on Ewan nykyinen mies.

Kaikki hahmot kietoutuvat pikku hiljaa yhteen. Ensin kaikki on hajallaan, mutta sitten yhdistäviä lenkkejä alkaa löytyä, kunnes lopussa kaikki on kasassa, mutta silti yksin. Kaikki haluavat jotain ja tekisivät mitä vain sen saadakseen.

Mielestäni kirja ei yllä Coelhon parhaimmistoon. Se on erilainen kuin muut hänen kirjansa, mikä ei ole paha asia, mutta itse lukijana jäin kaipaamaan jotain. Kirja jäi hieman vajaaksi, vaikka loppu olikin yllättävä ratkaisultaan, ainakin osittain.

Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti