lauantai 1. tammikuuta 2011

Vuoden ensimmäinen päivä

Kello on puoli 11 1.1.2011. Outoa, ei yhtään tunnu seuraavalta vuodelta. Tulossa hyvä vuosi, mutta siltikään se ei innosta minua. Täytän 18, saan toivottavasti ajokortin, ehkä vuoden lopussa mustan vyön ja pääsen Puolaan! Miksi siis en jaksa olla innostunut siitä tällä hetkellä?

Mutta niin, kuten puhetta oli jo aikaisemmin, teen tästä blogista kirjablogin. Minulla oli sellainen kerran ennenkin, tai sen tapainen, mutta listasin siihen vain 100 kirjaa, koska osallistuin Lue 100 kirjaa haasteeseen, mutta se sivu on kuollut ja kuopattu aikoja sitten.

Jotain historiaa omista lukemisistani. Opin lukemaan 7-vuotiaana, eli koulusta sen taidon hain. Ensimmäinen lastenkirja (myöskin se kirja, joka sysäsi lumipallon liikkeelle) oli Vuokko Niskasen Hiekkalan lapset. Äitini työkaveri antoi sen minulle lainaan ja luin sen yhdessä illassa, mikä oli minulle suuri saavutus :) Seuraavana päivänä menin kirjastoon ja lainasin seuraavat osat siihen, jääden koukkuun kirjojen ihanaan maailmaan. En tiedä tietääkö tuo kyseinen nainen vieläkään, mitä oikein teki sinä talvisena päivänä, kun odotin, että äiti pääsisi pois töistä ja saisin autokyydin kotiin.

Ensimmäinen nuortenkirjani oli Carolyn Keenen Neiti Etsivä Skotlannissa. Kyllästyin jostain syystä lastenkirjoihin jossain välissä ja päättäväisenä tyttönä marssin sitten nuortenosastolle (Kirjastossamme on eritelty nuorten- ja lastenkirjat erikseen.) Nappasin ensimmäisen kirjan, mikä silmiini osui hyllystä. Ja se sattui olemaan tuo juuri, onnistuin taas vaihteeksi jäämään koukkuun ja luin innolla kaikki kirjastosta löytyneet Neiti Etsivät (niitä oli paljon), jonka jälkeen siirryin toisiin kirjoihin.

Ensimmäinen aikuistenromaanin taas löysin äitini lainaamien kirjojen joukosta. Nora Robertsin Tähtien virta teki minuun suuren vaikutuksen 8-9-vuotiaana, vaikka nykyään olen alkanut miettiä, ettei se tainnut olla sen ikäiselle lapselle sopivaa luettavaa, mutta tulipahan luettua. Nykyään Nora Roberts on vieläkin yksi lempikirjalijoistani.

Viime vuonna keskityin lukemisessani fantasiaan. Luin mm. Belgarion ja Mallorean tarut + niiden lisäkirjat yhteen putkeen ja samoin tein myös Robert Jordanin Ajan pyörälle, siihen meni viisi kuukautta. Ja lopetin senkin vasta toissa päivänä. Ajattelin tänä vuonna keskittyä täysin johonkin muuhun genreen.

Ja siinäpä olivatkin tärkeimmät asiat. Voisin vain jatkaa ja jatkaa tätä loputtomiin, mutta enpä taida :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti