torstai 18. lokakuuta 2012

Keskipäivän polte - Nora Roberts



Nimi: Keskipäivän polte
Kirjailija: Nora Roberts
Julkaisuvuosi: 2007
Sivumäärä: 539

En ole Nora Robertsin uusien kirjojen fani, koska ne menevät kaikki aina samalla kaavalla. Oletin Keskipäivän polteen lainatessani, että tietäisin heti alusta, miten kaikki oikeastaan menee, mutta kirja yllätti minut täysin.

Kirjan päähenkilönä on Phoebe MacNamara, joka on eronnut 7-vuotiaan lapsen äiti ja pankkivankineuvottelija, joka pelastaa kirjan toisen päähenkilön Duncan Swiftin entisen työntekijän hyppäämästä katolta. Päivän selväähän on, että nämä kaksi rakastuvat kirjan aikana.

Phoebelle alkaa kuitenkin kasaantua ongelmia, kun yksi hänen alaisistaan ei tottele häntä ja lopulta tekee hänelle väkivaltaa. Lisäksi kirja paljastaa samalla, että Phoebelle on stalkkeri, joka haluaa kostoa. Jännitys pysyy tiiviinä loppuun saakka.

Nostan hattua Robertsille. Tarina on erittäin onnistunut verrattuna muihin uusimpiin kirjoihin mitä olen häneltä lukenut. Se ei mene samalla tavalla kuin aikaisemmin ja saa lukijan luulemaan täysin toisin kuin mitä loppujen lopuksi edes on.

Tarina oli mukaansa tempaiseva ja piti minua valveille viime yönä ties kuinka monta tuntia ennen kuin silmät lopulta pettivät ja aamulla oli "varhainen" herätys, tai ainakin piti olla. Se ei nimittäin toteutunut.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti