maanantai 29. lokakuuta 2012

Finale - Becca Fitzpatrick


Nimi: Finale
Kirjailija: Becca Fitzpatrick
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 455

Viimeinen osa Becca Fitzpatrickin Hush, hush-saagaan, joka kertoo langestaa enkelistä Patchista ja tavallisesta tytöstä Norasta, jotka ensimmäisen kirjan aikana rakastuivat, toisen kirjan aikana heidät erotettiin ja kolmannen kirjan aikana kaikki muuttui täysin. Neljäs ja viimeinen kirja jatkaa kolmannen viittoittamalla tiellä, jossa kaikki menee sekaisin.

Norasta on tullut nefili, ja hän on vannonut Hank Millerille johtavansa tämän luomaa nefiliarmeijaa tai muuten hän ja hänen äitinsä kuolevat. Ainoa vain, että nefilit ja langenneet enkelit ovat vihollisia, mikä tuottaa hankaluuksia Patchin ja Noran romanssille, kun Noran pitäisi saada nefilien luottamus ja langennut enkeli poikaystävänä ei siinä juuri auta.

Juoni etenee mutkitellen ja vauhdilla. Kuka on vihollinen ja kuka taistelee puolestasi? Loppuhuipentumaan asti kaikki on epävarmaa, ja yllättäen petoksia eivät teekkään ne, joiden luulisi niitä tekevän.

En tiedä, kirja oli hyvä ja se oli omalla tavallaan hyvä lopetus kyseiselle sarjalla, mutta minut se jätti kylmäksi, koska jotain puuttui tai sitten kaikkea oli liikaa. Tai ainakin juonenkäänteitä ja takkinsa kääntäjiä. Liikaa yritystä, en tiedä että mitä sitten. Vaikka olenkin onnellisten loppujen kannattaja niin en tiedä odotin jotain toisenlaista, jotain vaikuttavampaa kuten edellisissä kirjoissa on ollut, mutta ei sitten. TOisaalta ehkä pitäisi lukea tämä joskus suomeksi uudestaan ja katsoa miltä sitten vaikuttaa, koska nyt minulla oli melkoisia keskittymisvaikeuksia, ei kielen kanssa, vaan ihan muuten vain.

Toisaalta olen ehkä sitä mieltä, vaikka PAtchin ja Noran tarina onkin mielenkiintoinen, niin olisin ehkä kuitenkin tyytynyt yhteen kirjaan, koska viimeisissä kirjoissa vain ei ole ollut sitä samaa taikaa mitä alkupään kirjoissa. Mutta jos olet kaikki muutkin kirjat lukenut, niin kannattaa lukea myös tämä, että saa sarjan päätökseen.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti