sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Angelology - Danielle Trussoni



Nimi: Angelology
Kirjailija: Danielle Trussoni
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 642

Sisar Evangelina Cacciatore on St. Rosen luostarin nuorin jäsen, joka vastaa postista. Eräänä päivänä hän saa pyynnön, että eräs Verlaine-niminen mies pääsisi katsomaan luostarin arkistoja. Normaalisti Evangelina eväisi pyynnön, mutta tällä kertaa hän jättää vastausviestin lähettämättä

Verlainen vierailu johtaa Evangelinan polulle, jos hän ei ole tiennyt, mutta jota hänen vanhempansa seurasivat. Hän saa tietää langeista enkeleistä ja näiden jälkeläisistä, joilla oli osuutensa luostarin paloon monta vuotta aikaisemmin.

On käynnissä sota nephilimien ja angelologien välillä, joka on aina ollut meneillään ja Evangelina ajautuu sen hurjaan maailmaan ja samalla etsimään totuutta itsestään.

Kirjan tarina nappasi helposti mukaansa, tosin takakannen teksti johdatti minua hieman harhaan, koska väitti että kirja olisi sotaisa. Tai sitten englannin ymmärrykseni meni siinä kohtaan hieman pieleen. Koska puoleen väliin mennessä ei ole mitään taistelun tapaistakaan kuvailta, ainakaan melkein. Kirja oli kuitenkin loistava. Ainoa oikeastaan mihin petyin oli loppu. Olisin kaivannut ehkä enemmän tietoa tai kuvailua, mutta sitä en saanut. No kaikkea ei voi aina saada.

Vaikka Evangelinan hahmo lähenteli täydellisyyttä kaikin puolin, aivan kuin kirjallisuuden Mary Sue, koska itse en ainakaan olisi käyttäytynyt samalla tavalla kuin hän, jos olisin saanut tietää, että oma menneisyyteni olisi valhetta melkein kokonaan.

Mutta kokonaisuutena tykkäsin ja kirjan tarina kuten jo sanoin veti helposti mukanaan. Hassua muuten, luin heti tämän kirjan perään Becca Fitzpatrickin Langenneen enkelin, jonka olen jo arvostellut tänne aikaisemmin ja huomasin kuinka paljon yhtäläisyyksiä tarinoiden elementeillä oli, lähinnä tarkoitan langenneita enkeleitä ja nefileitä ja mainintoja Eenokin kirjaan. Pitäisi varmaan lukea se ihan vain taustatiedoksi joskus.

Arvosana: ****½

2 kommenttia:

  1. Minä olen lukenut tämän suomeksi reilu vuosi sitten, ja minäkin kyllä tykkäsin suurimmaksi osaksi kirjasta. Tähänhän on tulossa jatko-osa, ehkäpä siinä paljastuu lisää... =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Jatko-osa kuulostaa ainakin loppua ajatellen hyvältä, mutta toisaalta epäröin, koska se saattaa pilata kokonaan Evangelinan tulevaisuuden, vaikka haluaisinkin tietää mitä Verlainelle lopulta käy. No sen näkee sitten kun kirja joskus ilmestyy.

      Poista