maanantai 4. elokuuta 2014

Persikoiden aikaan - Joanne Harris



Nimi: Persikoiden aikaan
Kirjailija: Joanne Harris
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 409

Persikoiden aikaan on jatko-osa Pienelle suklaapuodille ja Karamellikengille. Vianne palaa monen vuoden jälkeen takaisin Lansquenetiin saatuaan kirjeen kuolleelta ystävältään. Lansquenetissa ei ole kaikki hyvin, paikallinen väestö on napit vastakkain muslien kanssa, jotka asustavat joen toista puolta.

Vianne alkaa omalla tavalla selvitellä ongelmia ja samalla miettiä omia ongelmiaan. Kirjassa on Viannen näkökulman lisäksi jälleen Reynaldin, joka yrittää tottua maailman uuteen menoon. Varsinkin kun hänen seurakuntansa asukkaat syyttävät häntä ongelmista muslimien kanssa ja uusi kiertävä pappi on muutaman seurakuntalaisen suosiossa.

Täytyy sanoa että en pitänyt tästä kirjasta yhtä paljon kuin kahdesta edellisestä. Siinä ei ollut sitä samaa tenhoa kuin kahdessa edellisessä, vaikka paikka oli sama kuin ensimmäisessä kirjassa. Jotenkin koko kirja vaikutti minusta jotenkin todella väkisin kirjotetulta.

Vaikka oli mukava saada lisää tietoa siitä miten Viannen ja Rouxin elämä jatkui Karamellikenkien jälkeen, vaikka siitäkään ei paljoa kerrottu. Ja jotenkin minua ärsytti Viannen asenne ja ajattelutapa Rouxin suhteen. Tai siis jos olet elänyt toisen kanssa muutaman vuoden, niin pystyykö siinä oikeasti epäilemään noin toista ihmistä. Tai siis sekin osa kirjasta vaikutti todella väkisin kirjoitetulta, eikä yhtään luontevalta.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti