sunnuntai 17. elokuuta 2014

The Fault in Our Stars - John Green


Nimi: The Fault in Our Stars
Kirjailija: John Green
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 313

The Fault in Our Stars oli pakko selvittää mistä hommasta oli kyse, koska jostain syystä kaikki hypettää sitä internetissä.

Kirjan päähenkilönä on Hazel, joka on pienestä pitäen ollut syöpäsairas, eikä hänen syöpänsä ole parantuvaa laatua. Hän on kuin aikapommi oman mielensä mukaan ja hän joutuu käyttämään lisähappea.

Syöpänuorten tukiryhmässä hän tapaa Augustuksen tai Gusin, kuten Hazel häntä kutsuu, joka on voittanut oman syöpänsä, mutta menettänyt samalla jalkansa. Ja siitä alkaa ensin heidän ystävyytensä, joka lopulta kehittyy seurusteluksi.

En nähnyt kirjassa mitään ihmeellistä. Luin sen oikeastaan loppuun sen takia että aloitin sen. Lisäksi olin spoilaantunut lopusta jo internetin syvyyksissä, ettei se onnistunut yllättämään, eikä kyllä muutenkaan. Olen varmaan tunnekylmä ihminen, mutta en vain ymmärrä kirjan ympärillä pyörivää huomiota.

Tai siis kirja oli ihan okei, mutta ei mitenkään ihmeellinen. Kirjoitustyyli oli sujuva, mutta tarina itsestään oli todella ennalta-arvattava. Kirjan perusteella en ainakaan ole menossa katsomaan elokuvaversiota, koska kirjakaan ei onnistunut vakuuttamaan minua niin ei sitten elokuvakaan.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti