sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Salamurhaajan taival - Robin Hobb


Nimi: Salamurhaajan taival
Kirjailija: Robin Hobb
Julkaisuvuosi: 1997
Sivumäärä: 975

Salamurhaajan taival päättää Robin Hobbin Näkijän taru -trilogian. Ja jälleen kerran se jatkaa täsmälleen siitä mihin edellinen jäi. Kruununprinssi Totuus on lähtenyt etsimään ikiaikaisia ja Fitz on joutunut prinssi Vallan juonittelujen uhriksi. Hänet on pelastettu kuolemalta susiystävänsä avulla ja kirja alussa hän totuttautuu elämään taas ihmisenä.

Kuten kirjan nimi jo kertoo, niin se on tarina Fitzin taipaleesta kohti kruununprinssi Totuutta, vaikka siinä välillä hän yrittää prinssi Vallan tappamista, sekä hengissä selviytymistä lukuisista vaaroista, joita ovat Galenin taitoryhmä ja heidän aikeensa tuhota ja löytää Fitz, kun paljasstuukin ettei hän kuollutkaan.

Kaiken tämän aikana punalaivat valloittavat Kuuden herttuakunnan rannikoita ja Fitzilta loppuu aika kesken, jos hän aikoo löytää Totuuden ja pelastaa herttuakunnat varmalta tuholta. Kirja jatkaa sitä samaa rataa mitä edellisetkin, eikä se ole todellakaan onnellisten loppujen ystäville. Se on täynnä samaa kärsimystä ja epäonnea mitä kaksi ensimmäistäkin, mutta tässä kirjassa kaikki alkaa pikku hiljaa selvitä ja tietyllä tapaa asiat saavat onnellisen lopun.

Pidin tästäkin kirjasta yhtä paljon kuin edellisestä, vaikka tämä ei tavallaan ollut niin epäonninen ja surullinen mitä edeltävä, vaikak Fitz kokeekin sen aikana paljon asioita ja joutuu tekemään päätöksiä, jotka koskettavat koko kuningaskuntaa. Nyt sitten seuraavan trilogian Lordi Kultaisen kimppuun ja sitten odottelemaan täysin uutta trilogiaa, joka jatkaa Narrin ja Fitzin tarinaa, mistä ensimmäinen kirja ilmestyy englanniksi tämän vuoden elokuussa.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti