tiistai 17. kesäkuuta 2014

Halki ikiyön - Veronica Rossi


Nimi: Halki ikiyön
Kirjailija: Veronica Rossi
Julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 327

Halki ikiyön on toinen osa Veronica Rossin dystopia trilogiaan, joka jatkuu muutaman kuukauden ensimmäisen kirjan jälkeen. Perry on nykyään vuorovetisten verijohtaja, vaikka osa heimosta ei kannatakkaan hänen ajatuksiaan muutosta toisaalle eetterimyrskyjen vain pahetessa ja viedessä heimolta viljelymaat.

Aria on kuukausien aikana harjoittanut itseään ja tehnyt sopimuksen entisen kapselin johtajansa kanssa, että johtaa tämän kapselin ihmiset Yhä siniseen, jonka huhutaan olevan paikka, jossa eetterimyrskyt eivät häiritse. Tämän paikan etsiminen saa Arian hetkesi aikaa yhteen Perryn kanssa, mutta Perryn kansa karsastaa häntä, joka on syntynyt kapselin sisällä virtuaalimaailmassa.

Kirja osasi yllättää täysin, vaikka alkuasetelmat olivat perin perinteisesti. Välillä unohdan ihan täysin, että Perry on vasta 18-vuotias. Jotenkin koko ajan ajattelen hänet vanhemmaksi ja sitten ihmettelen, miksi hän käyttäytyy niin lapsellisesti, mutta joo Perry on vasta 18-vuotias tai 19-vuotias kirjassa.

Mielestäni kirja oli myös paljon parempi mitä ensimmäinen. Mieleni teki lukea se innolla loppuun saakka, ja vaikka kirjailija yrittikin hieman pakotetusti laittaa kolmiodraamaan kirjaan, mitä se ei todellakaan olisi tarvinnut, ja minusta tuntuu, ettei se tule jäämään siiheen. Toivottavasti olen väärässä.

Nyt syyhyttäisi saada käteeni sarjan viimeinenkin osa, mutta sitä ei ole kirjastossa ja naapurikunnissakin se oli kaikkialla lainassa. No täytyy vain kärsivällisesti odottaa.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti