maanantai 9. kesäkuuta 2014

Paljan taivaan alla - Veronica Rossi


Nimi: Paljaan taivaan alla
Kirjailija: Veronica Rossi
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 362

Huomaa, että minulla on pitkästä aikaa fantasia/scifi-kausi menossa, koska en näköjään muuta lainannut kirjastosta viimeksi. Sieltä sattui myös mukaani toinen dystopia kirja Outolinnun lisäksi, mutta varsin erilainen verrattuna siihen kuitenkin.

Aria on kirjan päähenkilö ja hän elää muiden ihmisten tapaan kapseleissa, joihin osa ihmiskunnasta on paennut Ykseyden jälkeen. Kapseleiden ulkopuolelle ei ole juurikaan asiaa, mutta Aria ystävineen päättää lähteä käymään huoltokuvulla ja siitä alkaa hänen seikkailunsa.

Toinen kirjan päähenkilö on Perry, joka on villi-ihmisiä, jotka asuvat kapseleiden ulkopuolella ja yrittävät selviytyä maailmassa, jossa eetterisateet hankaloittavat elämää ja pakottavat ihmiset ahtaalle. Erinäisten sattumien kautta Aria ja Perry tapaavat toisensa, mistä alkaakin lopullinen seikkailu.

Kirja oli helppoa luettavaa jälleen kerran, mutta kuten myös Outolinnun kohdalla, niin myös tässä tuli sellainen olo, että alan olla jo liian vanha. Toisaalta haluan ehdottomasti lukea tämänkin trilogian muut osat, koska olen erittäin kiinnostunut näkemään kuinka kirjailija on lopulta ratkaissut ne ongelmat, mitä ensimmäisen kirjan aikana tuli esille. Tosin olisin halunnut vähän enemmän taustatietoa, että mikä johti kapseleihin ja ihmiskunnan jakautumiseen. No toivottavasti siitä tulee vielä tietoa seuraavissa kirjoissa.

Olisin muutenkin kaivannut hieman enemmän syvyyttä myös tarinalle ja onko aina pakko laittaa se rakkaustarina sinne kirjaan. Kirja voi olla hyvä ilman sitäkin. Voin vain kuvitella, että jossain vaiheessa trilogiaa sinne heitetään myös kolmas ihminen mukaan, vaikka tuossa vaikutti kyllä että ongelmat ovat jossain muualla kuin kolmannessa pyörässä.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti