sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Fraktaaliruhtinas - Hannu Rajaniemi


Nimi: Fraktaaliruhtinas
Kirjailija: Hannu Rajaniemi
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 442

Fraktaaliruhtinas jatkaa Kvanttivarkaan tarinaa. Jean Le Flambeurin edellinen suunnitelma saada entinen minänsä takaisin epäonnistui edellisen kirjan lopussa, ja nyt he ovat yhdessä Mielen ja Perhosen kanssa tekemässä uutta suunnitelmaa, jonka avulla saisi itsensä vapaaksi pellegrinijumalattarelta, mutta tuo suunnitelma vaatii fraktaaliruhtinaan päänsisään pääsemisen.

Jeanin tarinan rinnalla kerrotaan tarinaa Maasta, jossa Tawaddud niminen asukas saa siskoltansa pyynnön viihdyttää heidän isänsä arvovaltaista vierasta seuraavana päivänä ja osoittaa jälleen olevansa sukunsa nimensä arvoinen.

Siitäkin on jo jonkin aikaa kun luin tämän kirjan, mutta jollain tavalla pidin siitä enemmän kuin mitä trilogian ensimmäisestä osasta. Se oli jollain tapaa selkeämpi ja aloin pikku hiljaa saada selville miten kaikki kansakunnat oikeastaan menivät, vaikkakin vielä jäi jotain epäselvyyksiä.

Odotan innolla sarjan seuraavaa osaa, joka myös päättää trilogian, että miten kaikki menivät. Mielen taustatarina oli ehdottomasti yksi kiinnostavimpia tarinoita kirjassa ja pidin siitä erittäin paljon, vaikkakin olin hieman surullinen hänen puolestaan.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti