torstai 12. kesäkuuta 2014

Bridget Jones Elämä jatkuu - Helen Fielding


Nimi: Bridget Jones Elämä jatkuu
Kirjailija: Helen Fielding
Julkaisuvuosi: 1999
Sivumäärä:462

Bridget Jones Elämä jatkuu on jatko-osa kirjalle Bridget Jones Elämäni sinkkuna, jonka luin joku aika sitten, enkä omien muistikuvien mukaan pitänyt siitä niin paljon, joten olin aika skeptinen kun aloin lukemaan tätä, mutta ylläettäen vedin koko kirjan yhdeltä istumalta.

Kirja siis jatkuu siitä mihin edellinen jäi. Bridget seurustelee virallisesti Mark Darcyn kanssa, hänellä on töitä ja kaikki on ihan ok. Ongelmia kuitenkin alkaa kerääntyä horisontin ihmisinä ja omien epävarmuustekijöiden takia.

Jotenkin pidin tämän kirjan Bridgetistä enemmän kuin ensimmäisen. Hän ei ollut yhtä valittava ja teki oikeasti asioita. Tai sitten minulla oli vain vääränlainen käsitystä hänestä elokuvan perusteella, josta olen nähnyt vain pätkiä jälleen kerran ja minusta tuntui, että Danielia näkyy elokuvassa useammin mitä kirjassa. Kirja oli taas vaihteeksi paljon parempi.

Nyt aloin miettimään, että pitäisikö minun etsiä käsiini myös viimeinen Bridget Jones, vaikka olenkin jonkin verran spoilannut itseäni siitä, mutta mitä väliä. Pidin tästä kirjasta ja voisin ehkä pitää myös viimeisestä, vaikka ensimmäinen ei nyt niin vakuuttanut.

Kokonaisuutena pidin kirjasta. Se oli viihdyttävä ja eteni juuri sopivalla vauhdilla, eikä siinä ollut liikaa märehtimistä, vaikka olisi voinut olla. Tosin hieman ärsytti, että tietyt asiat olisivat ratkenneet, jos Bridget ja Mark olisivat puhuneet asiansa halki, mutta eihän sellaista tietenkään voi edes ajatella. Koko kirjan juonihan olisi mennyt siinä samalla roskapönttöön.

Arvosana: ****

1 kommentti:

  1. Luin juuri uusimman Bridgetin ja pidin suht paljonkin. Joten suosittelen. Olen lukenut aiemmat osat melkein 15 vuotta sitten ja ehkä aika kultaa muistot, mutta tuntuu että pidin niistä vielä enemmän kuin uusimmasta. Täytynee lukaista nuo kaksi ekaa uudelleen jossain vaiheessa. :)

    VastaaPoista