sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kuninkaan salamurhaaja - Robin Hobb


Nimi: Kuninkaan salamurhaaja
Kirjailija: Robin Hobb
Julkaisuvuosi: 1996
Sivumäärä: 768

Kuninkaan salamurhaaja on toinen osa Näkijän taru-trilogiaan ja se jatkaa siitä mihin ensimmäinen kirja jäi. FitzUljas on selviytynyt murhayrityksestään itseään kohtaan, mutta se on tehnyt hänet heikoksi ja sen seuraksena hänellä on kohtauksia tuon tuostakin, mutta hän ei saa kovinkaan paljon lepoa, koska Punalaivat uhkaavat jälleen Kuuden herttuakunnan rannikoita ja kuningas Ovela, sekä kruununprinssi Totuus tarvitsevat hänen palveluksiaan salamurhaajana.

Samalla myös prinssi Vallan juonittelut Peuralinnan sisällä lisääntyvät aiheuttaen kaikille tukalat oltavat. Varsinkin Fitz saa tuntea osansa, eikä hänelle kirjan aikana tapahdu paljonkaan hyviä asioita. Hän on hankalassa asemassa äpäränä ja salamurhaajana, että sitä on hankala edes selittää Molly Verinokalle, johon Fitz oli ihastanut nuoruudessaan ja rakastunut kirjan aikana.

Olin unohtanut kuinka paljon kärsimystä näihin kirjoihin mahtui ja suunnilleen yli puolet tästä trilogian toisesta osasta, vaikka taisin lukea kirja edellisen kerran viisi vuotta sitten. Tunsin koko ajan sääliä ja epätoivoa Fitzia kohtaan, vaikka välillä teki myös ravistella tätä ja saada tämä ajattelemaan järkevästi, mutta toisaalta sitä parhaat kirjat tekevät. Ottavat sinut haltuunsa toiseen maailmaan ja elämään.

Mutta pidin kirjasta. Teksti oli sujuvaa ja Fitzin ja Narrin tarina on aina ollut mukavaa luettavaa. Jos sitä ensi lukukerralla muistaisi taas hieman enemmän, koska kirjassa tapahtuu niin paljon, etten oikeastaan nytkään muista täysin kaikkea.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti