tiistai 17. kesäkuuta 2014

Narrin matka - Robin Hobb


Nimi: Narrin matka
Kirjailija: Robin Hobb
Julkaisuvuosi: 2002
Sivumäärä: 718

Narrin matka aloittaa Robin Hobbin toisen Narrin ja Fitzin trilogian, jonka nimi on tällä kertaa Lordi Kultainen. 15 vuotta on kulunut punalaivojen sodasta ja FItzUljas Näkijä tunnetaan nyt paremmin Tom Mäyräviiruna, hilaisena erakkona, joka asuu kasvattipoikansa Onnin kanssa kaukana sivistyksessä pienessä mökissä.

Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Fitzin entinen mestari ja kuningas Ovelan salamurhaaja tulee käymään ja yrittää suostutella Fitz palaamaan takaisin Peuralinnaan kouluttamaan prinssi Velvollisuus, Kettrickenin ja Totuuden poikaa taidossa. Fitz kuitenkin kieltäytyy, mutta Chaden vierailu jättää hänen mieleensä jäljen, joka ei tahdo loppua. Ja kuten arvata saattaa Chaden pyytäessä apua Fitz lähtee miettimättä matkaan ja päätyy jahtaamaan prinssi Velvollisuutta, joka on lähtenyt Vanhan veren vaistokkaiden matkaan.

Kirja ei ollut niin surullinen kuin muistin, eikä se ollut yhtä surullinen mitä Näkijä-trilogia, vaikka kirjan lopussa sattuikin muutama ikävä tapaturma. Pidin kuitenkin kirjasta aivan yhtä paljon kuin edellisellä lukukerralla, vaikka olinkin taas vaihteeksi unohtanut puolet kirjan tapahtumista, toistaal se ei haitannut.

Tosin minua häiritsi hieman, että joko kirjan suomentaja oli vaihtanut, koska kaikki termit eivät olleet täysin samoja mitä ensimmäisessä trilogiassa. Pieniä vikoja, mutta silti ärsyttäviä. Tosin en huomannut tarkistaa, että oliko kääntäjä vaihtunut vai oliko vikana vain niin monta vuotta kirjojen välissä.

Nyt sitten seuraavan osan pariin.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti