tiistai 7. toukokuuta 2013

Hiiriä ja ihmisiä - John Steinbeck



Nimi: Hiiriä ja ihmisiä
Kirjailija: John Steinbeck
Sivumäärä: 134
Julkaisuvuosi: 1963

Hiiriä ja ihmisiä kirja kertoo Lenniestä ja Georgesta, jotka saapuvat töihin karjatilalle pakkaamaan ohraa. Lennie on hieman vajaa mielinen ja George ohjaa ja auttaa häntä parhaansa mukaan. Enempää en juonesta sano, koska se spoilaisi aivan liikaa.

Kirja oli kevyt ja helppo lukuinen tarina, jossa on vain vajaat 133 sivua. En muista koska viimeksi olisin lukenut niin lyhyen kirjan. Aivan liian pitkä aika sitten ilmeisesti. Kuitenkin, pidin kirjasta ja sen henkilöhahmoista, tosin osa henkilöiden repliikeistä toi mieleeni Vihan hedelmät, joka on kylläkin samalta kirjailijalta.

En oikeastaan tiedä mitä muuta sanoisin kirjasta. Nappasin sen mukaani vain kirjastosta, enkä lukenut edes takakantta, koska se oli BBC:n listalla. Ja nyt kun luin takakannen niin se olisi pilannut koko lukukokemuksen paljastamalla liikaa kirjan juonesta.

Tosin en ihan täysin ymmärtänyt kirjan nimeä, Hiiriä ja ihmisiä, koska hiiret mainittiin vain alussa tai sitten minulla jäi jotain tärkeää huomaamatta. Mutta no, eipä sillä väliä. Pidin kirjasta ja sillä selvä. Suosittelen lukemaan, jos haluaa jotain tavallaan kevyttä ja nopealukuista, muttei kuitenkaan mitään draaman alkeita.

Arvosana: ****

2 kommenttia:

  1. Nimi tulee Robert Burnsin runosta: "The best laid schemes of mice and men / Often go awry." Eli kaikki hiirten ja ihmisten hyvinkin suunnitellut jutut menevät usein pieleen. En haluaisi selittää liikaa kun pelkään itsekin spoilaavani, mutta se miten Lennie kohtelee hiirtä vertautuu erääseen toiseen kohtaukseen kirjassa.

    Pidin itsekin tästä, pieni mutta omalla tavallaan suuri tarina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)
      Ja ymmärrän nyt yhteyden, kun kerroit siitä

      Poista