tiistai 21. toukokuuta 2013

Eloonjäänyt - Tess Gerritsen



Nimi: Eloonjäänyt
Kirjailija: Tess Gerritsen
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 347

Kävin pitkästä aikaa kirjastossa ja lainasin kunnolla kirjoja, vaikka pitäisi lukea pääsykokeisiin. No kuitenkin, nappasin mukaani pikalainana Tess Gerritsenin uusimman vihdoin ja viimein. Enkä pettynyt. Tämä uusin kirja oli huomattavasti parempi kuin edelliset, ainakin omasta mielestäni.

Tarina lähtee siitä, että kolme lasta on jäänyt orvoiksi kaksi vuotta sitten ja heistä jokainen on sijoitettu kasvattiperheeseen, joiden kaikkien vanhemmat nyt murhataan lyhyen ajan sisään ja kaikki lapset päätyvät lopulta Evensong-nimiseen sisäoppilaitokseen. Ja tapansa mukaan murhat alkavat kiinnostaa Mauraa ja Janea.

Kirjassa menee jälleen päällekkäin monen ihmisen näkemykset asiasta ja lukija johdatetaan uskomaan tiettyjä asioita, ja sitä alkaa miettimään, että mikä homman nimi oikeasti on. Mauran ja Janen yksityiselämiin kajotaan taas hieman, pintapuolisesti, mutta ne unohdetaan jälleen kerran parin maininnan jälkeen, kun toimintajakso lähestyy. No seuraavassa kirjassa näkee varmaan tiettyjen hahmojen lopulliset ratkaisut.

Tosin on hieman ärsyttävää, että kirjat hyppivät suuria aikahyppyjä ja sitten tuovat esille vanhoja hahmoja, jotka ovat esiintyneet edellisissä kirjoissa, mutta kun muisti on mikä on, niin en itse ainakaan alussa muistanut, että kuka kukin on, eikä heistä sitten selitettykkään kovin kattavasti.

Mutta kevyt lukukokemus kirjallisesti, vaikka aiheellisesti raskas. Pidin kuitenkin kirjasta kokonaisuutena, eikä loppukaan ollut ihme kyllä pettymys.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti