sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

David Copperfield - Charles Dickens



Nimi: David Copperfield
Kirjailija: Charles Dickens
Julkaisuvuosi: 1850
Sivumäärä: 452

Varasin David Copperfieldin jokin aika sitten kirjastosta, koska se oli BBC:n kirjalistalla ja yksi niistä kirjoista joita en ole lukenut Dickensiltä. Yllätyksenä kuitenkin oli isompi kirja kuin olin odottanut. Ei sillä kuvat toivat mukavaa vaihtelua lukemiseen.

David Copperfield kertoo David Copperfield nimisestä pojasta, jonka lapsuus ei ole sieltä onnellisemmasta päästä. Tai aluksi on, mutta sitten tapahtuu muutos, kun hänen äitinsä menee uusiin naimisiin ja hänen uusi isäpuolensa tuo ongelmat mukanaan lujatahtoisuuudellaan. Lopulta Davidin äiti kuolee ja David itse joutuu työhön Lontooseen alle 15-vuotiaana.

Hänen onnensa kuitenkin muuttuu, kun hän päättää etsiä käsiinsä tätinsä. Hänen elämänsä muuttuu paremmaksi, kun hän pääsee hyvään kouluun ja saa uusia tuttavuuksia, vaikka elämän jatkuessa vanhat tuttavat menneisyydestä nostavat aina päätänsä ja tuovat hankaluuksia Davidin elämään.

Pidin tarinasta, se oli tavallaan täynnä elämän iloa, vaikka välillä oli hankaluuksia, mutta niistä selvittiin. Lisäksi pidin siitä että lopussa kaikkien elämän kohtalot niputettiin kauniisti, vaikka toivoin/arvasin yhtä asiaa pitkin kirjaa ja lopulta se toteutui. Sisäinen shippaaja ottaa aina välillä vallan tahtomattani.

Ainoa lukemisen miinus puoli oli kyseinen isohko kirja, koska sitä oli todella hankala pitää normaalisti ja teksti oli laitettu kahdelle palstalle, minkä kyllä ymmärrän, mutta silti itseäni ärsyttää lukea sellaista kirjaa, jossa niin on tehty.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti