sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Reached - Ally Condie



Nimi: Reached
Kirjailija: Ally Condie
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 512

Reached on Ally Condien Matched-trilogian päätösosa ja itse ainakin pidin siitä. Cassia ja Ky pääsivät kummatkin kapinallisten luo ja elävät nyt kummatkin omaa elämäänsä tahoillansa. Cassia yhteiskunnan keskuksessa ja Ky kapinallisten leirissä, jossa hän toimii lentäjänä. Myös Xander on kuvioissa mukana toimiessaan eräänlaisena lääkärinä yhteiskunnan sisällä.

On vihdoin tullut kapinallisten aika iskeä ja se alkaa viruksen levittämisellä yhteiskuntaan ja ainoastaan kapinallisilla on parannuskeino siihen, missä kohtaa valta annetaan pikku hiljaa kapinallisille.

Kirja on kerrottu Cassian, Kyn ja Xanderin näkökulmista vuorotellen ja siitä miten he suhtautuvat tilanteeseen ja mitkä heidän toiveensa ja tavoitteensa ovat. Näkökulmien vaihtelu on virkistävää ja kahden kirjan jälkeen oli mukava nähdä myös Xanderin näkökulma asioihin, kun se on jäänyt vähemmälle.

Pidin kirjasta ja lopusta, koska tavallaan se oli jotain odottamatonta, mutta silti odotettua. Tai no pystyin melkein kirjan alusta asti päättelemään lopputuleman tiettyjen asioiden kohdalla, vaikka en ihan täysin kaikkia. Trilogia sai arvoisensa lopun, mutta en nyt ylentäisi tätä trilogiaa kuitenkaan mitenkään huippujen joukkoon, koska minulla on nykyään usein tällaisten kirjojen kohdalla tunne, että tämä on luettu ja koettu monta kertaa. Yksi syy siihen miksi en lue enää kaikkia uusia nuorten fantasiakirjoja. Ne kaikki menevät samalla kaavalla.

Mutta siis loppujen lopuksi, pidin kirjasta, se oli parempi kuin ensimmäinen, vaikka missään vaiheessa en ihan saanut sellaista lukemisen vau-kokemusta, että pakko päästä loppuun saakka, mutta ei se haitannut. On sitä huonompiakin kirjoja tullut luettua.

Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti