sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Pandemonium: Rakkaus on kapinaa - Lauren Oliver



Nimi: Pandemonium: Rakkaus on kapinaa
Kirjailija: Lauren Oliver
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 295

Pandemonium: Rakkaus on kapinaa on Delirium-trilogin toinen osa ja mielestäni edellistä parempi. Kiitoksia sille, joka kommentoi ensimmäisen kirjan arvostelua ja vinkkasi tästä. Pandemonium jatkaa melkein siitä mihin Delirium jäi. Ainakin melkein. Kirjan kappaleet ovat nimittäin jaettu nykyisyyteen ja menneisyyteen.

Lena on vihdoin löytänyt kapinallisten luo, jotka ovat kuitenkin ujuttaneet Lenan takaisin yhteiskuntaan, jossa hän pystyy toimimaan parhaiten kapinallisten hyväksi. Kirja kertoo kuinka Lena päätyi tilanteeseensa ja mitä hän oikeastaan tekee.

PIdin kirjasta ja se oli helppoa luettavaa. Oli mielenkiintoista lukea kapinallisista ja heidän toimistaan. Myös uusi hahmo Julian oli mielenkiintoinen, vaikka hänestä saikin vähän surullisen kuvan, mutta toisaalta hän on osoitus järjestelmän toimivuudesta.

MUtta en sitten tiedä. Nyt kun ajattelen kyseistä kirjaa, niin minulal ei ole jäänyt mitään muuta mieleeni kuin loppu, jota en ala tässä spoilaamaan. Siinä ei oikeastaan tapahtunut juuri mitään, vaikka Lena kehittyikin henkisesti kirjan aikana. Kirja oli kuitenkin parempi kuin edeltäjänsä sen voin myöntää ja aion lukea myös viimeisenkin osan, vaikka tämän kirjan loppu ei hyvältä sen suhteen vaikuttanut.

Arvosana: ***½

1 kommentti:

  1. Luin Pandemoniumin juuri äskettäin ja viimeinen osa on varauksessa kirjastosta. Olen ilmeisesti pitänyt sarjasta enemmän kuin sinä, mutta olen kyllä kieltämättä lukenut parempiakin dystopia-kirjoja. Mukaansatempaavia nämä Oliverin kirjat ainakin ovat.

    VastaaPoista