tiistai 15. toukokuuta 2012

Sieluni kyyneleet - Kim Hyun Lee

Nimi: Sieluni kyyneleet
Kirjailija: Kim Hyun Lee
Julkaisuvuosi: 1991
Sivumäärä: 235

Kim Hyun Lee oli Pohjois-Korean agentti, jonka tarkoitus oli estää Soulin olympialaisten järjestäminen räjäyttämällä korealainen matkustajakone. Räjäytys onnistui, mutta Kim Hyun Leen pakeneminen ei. Häntä kuulusteltiin monta päivää ennen kuin hän viimein murtui ja näki kuinka hänet oli aivopesty muun maailman pahuudesta.

Kirja kertoo hänen tarinansa lapsuudesta lähtien. Kuinka hän oli kasvanut osan lapsuudestaan Kuubasta isänsä työn takia. Nuoruudessaan hän näytteli jonkin aikaa, kunnes hänet yliopistosta valittiin yhdeksi agenttikokelaaksi ja joutui pitkään koulutukseen ja pahimman aivopesun kohteeksi. Sen jälkeen siirrytään hänen ulkomaanmatkoihinsa ja lopulta kerrotaan matkustajakoneen räjäytyksestä.

Kirja oli hätkähdyttävä. On täysin eri asia kuunnella huhuja asioista kuin todella lukea niistä henkilön kirjoittamana, joka on todella kokenut sen kaiken. Kirja sai minut säälimään Pohjois-Koreaa, heidän elämänsä on niin toisenlaista kuin muiden, eivätkä he edes tiedä elävänsä erillä lailla, vaan luulevat elävänsä täydellisessä maassa, jossa ei ole edes ruokaa kauppojen hyllyillä.

Suosittelen lukemista, jos haluaa avartaa näkökulmiaan.

Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti