tiistai 15. toukokuuta 2012

The Midnight Palace - Carlos Ruiz Zafon

Nimi: The Midnight Palace
Kirjailija: Carlos Ruiz Zafon
Julkaisuvuosi: 1994
Sivumäärä: 281

The Midnight Palace on nuorille suunnattu kauhuromaani, joka sijoittuu 1930-luvun Kalkuttaan. Ben saa vieraan täyttäessään 16-vuotta. Hän saa kuulla, että hänellä on kaksoissisko, jonka kanssa hänet erotettiin parin päivän ikäisinä, jotta he olisivat turvassa. Heitä jahtaa mies nimeltä Jawahal, joka tappoi heidän isänsä ja äitinsä.

Yhdessä Benin salaisen kerhon kanssa Sheere ja Ben lähteävät päihittämään Jawahalia tai ainakin yrittävät pysyä hengissä seuraavaan päivään asti. Peli, johon he vain alkoivat on hieman haastavampi kuin kukaan osasi kuvitella.

Hassua kyllä, vaikka Ben ja Sheere ovatkin kirjan pääosissa, niin kirjaa ei ole kirjoitettu heidän kannaltaan, vaan Ianin, joka on Benin yksi parhaista ystävistä ja joka toivoo tulevansa lääkäriksi tulevaisuudessa. Välillä on hänen muistiinpanojaan, joissa hän kertoo vähän kaikesta, kunnes taas jatkaa tarinaa.

Kirja on pelottava. Carlos Ruiz Zafon tietää miten lukija pidetään jännityksessä ja mitä kaikkea yllättävää kirjaan mahtuu, ettei se mene liikaa yli. Vaikka muutama asia meni minulta hieman yli ymmärryksen, niin se ei haitannut ollenkaan kirjan juonen kulkua, enkä jaksaisi odottaa Ruiz Zafonin seuraavaa kirjaa, joka on jatko-osa Enkelipelille ja Tuulen varjolle, joista on täällä blogissa jo arvostelut, kuten myös hänen toisesta nuorten kirjastaan The Prince of the Mist.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti