tiistai 15. toukokuuta 2012

Fifty Shades of Grey - E.L. James

Nimi: Fifty Shades of Grey
Kirjailija: E. L. James
Julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 514

Anastasia Steele teki vain palveluksen ystävälleen ja huonetoverilleen mennessään haastattelemaan Christian Greytä, menestynyttä toimitusjohtajaa, mutta saikin paljon enemmän. Hän ajautuu Greyn tummaan maailmaan, vaikka Grey varoittaa häntä pysymässä poissa, mutta se ei ole enää mahdollista Analle. Hän tahtoo Greyn ja tämän tuoman taakan.

Hän saa tietää totuuden Greyn elämäntavasta, jolloin Grey tarjoaa hänelle sopimusta. Asiat eivät kuitenkaan ain amene kuten haluaisi, minkä Ana saa tuta pahemman kerran. Ehkä hän ei ollutkaan valmis siihen kaikkeen mitä Grey pystyi hänelle antamaan.

Näin tämän kirjan Maltan lentokentällä ja minun oli pakko saada se, koska olin lukenut sen jo periaatteessa kerran. Se oli ennen muin fanfici nimeltä The Master of the Universe ja heti, kun näin sen trilogiana Maltan lentokentän kirjakaupassa ostin sen tuosta noin vain, enkä katunut yhtään. Vaikka hahmojen nimet, tietyt ominaisuudet ja paikkojen nimet on muutettu se ei kuitenkaan muuttanut tarinan perusolemusta ollenkaan.

Vaikka voisi luulla että kirjassa suurimman huomion veisi erittäin tarkkaan kuvattu seksi, asia ei kuitenkaan ole niin. Enemmänkin itse ainakin kiinnitin huomion henkilöiden välisiin suhteisiin ja henkilöiden ongelmiin ja mietin koko ajan mikä niitä aiheutti, vaikka olinkin lukenut kirjan jo aikasemmin ficin muodossa, mutta silti se veti mukaansa.

Luin sitä läpi lentomatkan Maltalta Frankfurtiin, Frankfurtin lentokentällä, jossa meillä oli kolmen tunnin välilasku ja sitten loppuun koneessa Frankfurtista Helsinkiin.

Arvosana: *****

3 kommenttia:

 1. Minuun kolahti tämä kirjan ihan täysillä. Ja myös tuo toinenkin osa. Luin viikossa ne molemmat kirjat peräkkäin kahteen kertaan. Odotan innolla ja malttamattomana kolmatta osaa.

  VastaaPoista
 2. Aloitin ensimmäisen osan lukemisen eilen ja nyt sain sen valmiiksi, en malta odottaa toisen osan ostamista ja kolmannen ilmestymistä, koukuttava kirja joka kolahti kunnolla.

  VastaaPoista
 3. Hei Maria!

  Laittaisitko yhteystietosi osoitteeseen: noora.al-ani@otava.fi niin voisit jatkossa saada kirjauutuuksiamme luettavaksi :)

  Noora Al-Ani
  Asiakasvastaava
  Kustannusosakeyhtiö Otava
  Uudenmaankatu 10
  00120 Helsinki
  noora.al-ani@otava.fi

  VastaaPoista