lauantai 26. toukokuuta 2012

The City of Lost Souls

Nimi: The City of Lost Souls
Kirjailija: Cassandra Clare
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 358

The City of Lost Souls on Mortal Insturmentsin viides osa ja jatkaa siitä mihin The Cit of Fallen Angels jäi. Jace on kadoksissa ja kaikki on muutenkin huonosti Varjonmetsästäjien maailmassa. Mutta Clary ei välitä mistään muusta kuin siitä, että hän löytäisi Jacen.

Alkaa varsinainen seikkailu, kun hän, yhdessä Simonin, Alecin ja Isabellan kanssa piipahtavat keijujen kuningattaren luona, josta matka jatkuu Magnus-velhon luo, kunnes Jace ja Sebastian tai Jonathan Claryn veli päättävät tulla vieraillulle Luken luo, jossa Clary äiteineen asuu ja seikkailu pääsee kunnolla alkuun.

Kirja oli minulle ehkä hienoinen pettymys. Siinä ei ollut sitä samaa kipinää, mikä oli kolmessa ensimmäisessä kirjassa. Jokin puuttui ja koko kirja juonineen tuntui venytetyltä. Miksei koko sarja voinut päättyä The City of Glassiin? En ymmärrä.

Kaikista kivoin asia kirjassa oli yksi tietty lopun osa, sekä pienet vihjeet The Infernal Devices-sarjaan, sekä osittain myös tulevaan sarjaan, jonka nimeä en enää muista, jokin Dark se oli.

Mutta jos tykkää MI- kannattaa the City of Lost Souls- lukea.

Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti