torstai 3. lokakuuta 2013

Juoppohullun päiväkirja - Juha Vuorinen


Nimi: Juoppohullun päiväkirja
Kirjailija: Juha Vuorinen
Julkaisuvuosi: 2001
Sivumäärä: 360

Täytyy näin heti aluksi myöntää, että Juoppohullun päiväkirja ei ollut minulle. Se on päiväkirja, joka kuuluu pikku-Juhalle, joka on kirjan nimen mukaisesti todellinen juoppo, joka juo monta päivää putkeen parhaimmillaan vain päätyäkseen katkolle. Kirja kertoo hänen elämästään vuoden ajan ja tuohon vuoteen mahtuu mm. kaksi ikkunasta heitettyä telkkaria ja yksi ikkunasta heitetty uuni, jotka osuivat kaikki naapurin Datsunin päälle.

Juhan elämää piristivät paras kaveri Kristian, ja tämän outo ystävä Mikael, sekä Tiina, jonka Juha tapasi AA-kokouksessa. Sekä kaikenlaiset sattumukset, joita hän aiheuttaa itselleen, sekä muiden aiheuttamat kommellukset hänelle.

Kuten jo alussa sanoin, kirja ei todellakaan ollut minulle. Sen huumori ei todellakaan ollut minulle tarkoitettua, mutta luin sen kuitenkin loppuun saakka. Enkä oikeastaan kadu sitä, koska kirjan loppupuoli oli minullekin luettavaa, eikä alun myötähäpeää joutunut enää kestämään.

Kirja oli kielellisesti todella ronski, eikä mitään juurikaan kierrelty, mutta se osaltaan toi kirjaan oman ulottuvuutensa ja persoonallisuutensa, koska harvemmin olen Juoppuhullun tapaisiin kirjoihin törmännyt, ja ehkä ihan hyvä niin. Ei makeaa mahan täydeltä.

Kirjan perusteellaa en ajatellut katsoa kirjasta tehtyä elokuvaa, mutta näköjään poikaystävä näytti pitävän kirjan joistakin kohdista, kun hänelle sen annoin. Joten suosittelisin sitä ei niin tosikoille ja ehkä hieman kaksimielisille ihmisille, jotka eivät tunne toisten puolesta myötähäpeää.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti