keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Sinä päivänä - David Nicholls


Nimi: Sinä päivänä
Kirjailija: David Nicholls
Julkaisuvuosi: 2009
Sivumäärä: 507

Sinä päivänä kertoo Emmasta ja Dexteristä, joiden yhteinen matka ystävyyden saralla alkaa 15.7.1988 ja siitä lähtien heidän elämäänsä seurataan aina vuoden välein ja kerrotaan tuosta samasta päivästä. Heidän tarinaansa seurataan aina 20 vuoden päähän, että mihin asti he pääätyvät.

Kuvittelin kirjan imeläksi rakkaustarinaksi, koska olin nähnyt siitä tehdyn elokuvan trailereita joskus telkkarissa mitkä antoivat ainakin minulle sen kuvan. Yllätyin positiivisesti kun kirja ei ollutkaan mitään äitelää rakkaustarinaa, jossa päähenkilöt elävät koko kirjan läpi auvoisissa tunnelmissa.

Voisi kuvitella että yhden päivän tapahtumat eivät paljoa kerro heidän elämästään, mutta samalla siinä kuitenkin poiketaan aina edellisen vuoden tapahtumiin, että lukijalle jää selkeä kuva Emman ja Dexterin elämistä, jotka aina välillä menevät täysin eri suuntiin mitä voisi kuvitella.

Lopusta en tosin välittänyt niinkään paljon, koska sen tapahtumat eivät olleet itselleni mieleiset, mutta toisaalta loppu erottaa kirjan muista saman kaltaisista eikä kaikkea voi aina saada. Kirja oli myös helppo lukea, vaikka se ei ihan täysin tempaissut minua mukaansa, vaan jätti ehkä joiltain osilta hieman kylmäksi. Kirja oli tasoltaa ihan okei, ei se ollut huono, mutta ei kuitenkaan yltänyt sinne parhaimmellaakaan tasolle.

Arvosana: ***½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti