tiistai 6. elokuuta 2013

Stonehengen perintö - Sam Christer


Nimi: Stonehengen perintö
Kirjailija: Sam Christer
Julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 412

Nathaniel Chase tekee itsemurhan ja hänen poikansa Gideon Chase perii hänen valtavan kartanonsa ja omaisuutensa yhtäkkiä. Nathanielin itsemurhalle oli syynsä, jota poliisi Megan Baker alkaa tutkia, samalla kun hän tutkii yhden miehen ja erään pariskunnan katoamista, jotka alkavat kietoutua oudolla tavalla yhteen.

Kirja on matka salaisuuden paljastamiseen ja ihmishenkien pelastamiseen. Se kertoo salaseurasta, joka uskoo Stonehengen kivilla olevan parantavia voimia ja nämä kivat on Pyhiä. Mutta Pyhät vaativat aina jotain vastapalelukseksi, eikä se vastapalvelus ole hyvä asia.

Kirjassa oli lyhyitä lukuja ja paljon eri näkökulmia, jotka vaihtuivat tiuhaan. Lukuja itsessään oli yli 190, mikä on mielestäni todella paljon 400 sivun kirjalle. Mutta teksti oli onneksi nopealukuista, vaikka puoleen väliin asti minua häiritsi erittäin suuresti preesenssin käyttö kerronnassa. Se sai tekstistä jotenkin todella tönkön oloisen kun "tämä tekee tätä ja tuo tekee tätä", mutta puoleen väliin mennessä unohdin sen onneksi.

Kirja ei ollut kuitenkaan mikään vau-elämys ja se oli hieman ennalta-arvattavakin. Puolessa välissä tuli sellainen tunne, että tämä voisi loppua jo. Tarina tuntui venytetyltä ja useat eri näkökulmat eivät siinä yhtään auttaneet. Henkilöhahmot jäivät itselleni jotenki todella kylmiksi, enkä saanut heistä kunnolla otetta. Kertoo varmaan jotain, että minulle olisi ollut ihan sama vaikka lopussa olisikin käynyt täysin toisin, mikä on aika harvinaista minulle. Yleensä kiinnyn tiettyihin hahmoihin, mutta tässä ei käynyt ollenkaan niin ja kaikki hahmot olivat todella pinnallisia. Keskittyminen tiettyihin asioihin olisi ollut tarinan kannalta paljon parempi. Mutta kirja meni kevyenä lukemisena. Ei mikään mestariteos, mutta jotain ajatusta siinä sentään oli.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti