keskiviikko 21. elokuuta 2013

Ajattoman kaupungin varjot - Enrique Moriel


Nimi: Ajattoman kaupungin varjot
Kirjailija: Enrique Moriel
Julkaisuvuosi: 2007
Sivumäärä: 415

Ajattoman kaupungin varjot kertoo ajattomasta miehestä, joka elää Barcelonassa läpi elämänsä muuttaen aina vain nimeään ja ammattiaan. Lisäksi se kertoo Marta Vivesistä, joka etsii sukunsa historiaa erään murhan puolesta.

Rehellisesti sanottuna, en pitänyt kirjasta. Se oli sekava, enkä aina pysynyt kärryillä että missä mentiin. Lisäksi kun takakannessa sanottiin että Meren katedraalin ja Tuulen varjon kaltainen teos, niin odotukseni olivat korkealla, koska kahta edellistä mainittua kirjaa olen rakastanut.

Kuten jo sanoin kirja oli sekava, enkä ihan ymmärtänyt kaikkien henkilöhahmojen perimmäisiä syitä, vaikkakin Barcelonan historiaa oli muuten ihan kiva lukea, mutta kirja yritti olla liian mysteerinen, eikä minun mielestäni selittänyt kaikkia asioita, jotka se jätti puolessa välissä auki.

Olisin halunnut jonkun kunnon asioita kokoavan luvun, mutta sellaista en saanut, enkä kysymyksiini vastauksia. Lisäksi kirjan tietyt päätelmät ahdistivat minua ja mietin siinä vaiheessa, että lopetanko kesken koko kirjan, mutta sitä en sitten tehnyt. Tosin kirjan loppuun lukeminen oli ehkä hieman turhaa lopun kannalta.

En oikein voi suositella kirjaa kenellekään, koska itse en siitä tykännyt lainkaan. Se ei ollenkaan kolahtanut minulle, enkä oikein osaa nimetä yhtään hyvää syytä minkä takia kirja pitäisi lukea, koska on olemassa paljon parempiakin Barcelonaan sijoittuvia kirjoja, joista saa hyvän käsityksen kaupungista.

Arvosana: **

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti