sunnuntai 25. elokuuta 2013

Häkkipoika - Torey Hayden


Nimi: Häkkipoika
Kirjailija: Torey Hayden
Julkaisuvuosi: 1983
Sivumäärä: 366

Uusi yritys Torey Haydenin suhteen ja tällä kertaa meni hieman pehmeämmin, jos niin voi sanoa. Häkkipoika kertoo Kevinistä, joka on 16-vuotias, eikä puhu ja on pelkojensa vanki. Hän menee aina pöydän alle ja tekee siellä itselleen häkin tuolien jaloista. Torey saa pojan pikku hiljaa avautumaan, vaikka monet vaikeudet tulevatkin tielle.

Pikku hiljaa Kevin avautuu ja Torey saa tietää hieman enemmän hänen menneisyydestään. Samalla hän pyytää avukseen Kevinin tapaukseen työparinsa Jeffin. Kevin ei ole kuitenkaan ole kovinkaan yksinkertainen parannettava, eikä Torey edes tiedä auttaako hänen terapiansa Keviniä. Kevinin etenemisessä oli ylä-ja alamäkiä, mutta kirjan loppu oli kuitenkin positiivinen, vaikka se ei kertonut miten Kevinille kävi tulevaisuudessa, kuten Aavetytön kirjan lopussa.

Pidin kirjasta ja ajattelin sitä lukiessani, että Häkkipoika olisi ollut parempi vaihtoehto lukea ensimmäisenä Toreyn tuotannosta, mutta tehty mikä tehty. Minua jäi vain häiritsemään, ettei siitä että missä Kevin nyt on kerrottu mitään. Onneksi kuitenkin löysin Toreyn nettisivut, jossa oli kommentti Keviniltä, joka kertoi hänen elävän onnellisena elämäänsä.

Suosittelen kirjaa, jos haluaa tutustua Haydenin tuotantoon. Se ei ollut yhtä rankka kuin Aavetyttö, vaikkakin tässäkin oli mukana rankkoja kohtauksia ja asioita, että ehkei ihan täysin herkimmille ihmisille sovi.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti