maanantai 25. helmikuuta 2013

Vihan hedelmät - John Steinbeck



Nimi: Vihan hedelmät
Kirjailija: John Steinbeck
Julkaisuvuosi: 1939
Sivumäärä: 444

Vihan hedelmät kertoo Yhdysvaltojen lama-ajoista, kun monet perheet joutuivat kuivuuden takia lähtemään tien päälle etsimään työtä. Se keskittyy Joadien perheeseen, mutta aina Joadien lukujen välissä on yleismaailmallisia kuvauksia, jotka tuovat lukijalle jotain kuvaa siitä, mitä Joadeille tapahtuu seuraavissa luvuissa.

Kirja kertoo puoleen väliin asti Joadien matkasta ja loppuajan sitten elämästä Kaliforniassa. Alku oli mielestäni hieman takkuinen ja hidas, mutta loppua kohden kirja parani ja oli vain pakko lukea se loppuun. Kirjan teksti muuttuu jollain tapaa soljuvammaksi loppua kohden. Mutta lyhyestä virsi kaunis, kokonaisuudessa pidin kirjasta, enkä yhtään ihmettele miksi se on BBC:n listoilla.

Ja jälleen kerran lainasin kirjan vain sen takia, että se juuri oli siellä BBC:n listoilla, muuten en varmaan siihen olisi koskenut. Eikä minulla ollut mitään tietoa kirjasta kuin nimi. Lisäksi kirja, jonka lainasin ei sisältänyt ollenkaan takakannen tekstiä, jotka ovat luultavasti olleet paperihärppäkkeessä, joka kirjan ympärillä on mahdollisesti joskus ollut, mutta jotka on jossain vaiheessa otettu pois, mikä aiheutti sen että en oikeasti tiennyt kirjasta yhtään mitään.

Ja kuten jo edellisessä postauksessa sanoin, että se oli virkistävää, kun oikeasti mietti että mitä tässä nyt tapahtuu ja koska, ketkä ovat päähenkilöitä ja mitä mahdollisesti tulee tapahtumaan. Ja koska ei ollut mitään mitä odottaa, niin kirja sujui paljon rattoisammin.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti