sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Meren katedraali - Ildefonso Falcones



Nimi: Meren katedraali
Kirjailija: Ildefonso Falcones
Julkaisuvuosi: 2006
Sivumäärä: 647

Meren katedraali kertoo Arnau Estanyolin tarinan, jonka elämä ei ala kaikista mukavimmalla tavalla, eikä se sitä myöskään ole pitkään aikaan. Ensin hän menettää äitinsä, sitten hän erinäisten tapahtumien kautta menettää lastenhoitajansa ja joutuu työskentelemään ja ennen kuin kirja päästään loppuun asti, monet Arnaulle tärkeät ihmiset ovat kuolleet.

Tapahtumat sijoittuvat Barcelonaan ja erityisen läheisesti Santa Maria del Marin kirkkoon ja sen rakentamiseen, jossa kesti vuosikymmenet ja jota Arnau oli katsomassa melkein alusta saakka. Kirkko liittyy paljolti Arnaun elämän tärkeisiin vaiheisiin ja Arnau on paikalla kirkon rakennustöitten tärkeissä kohdissa auttamassa jollakin tavalla.

Rakastuin kirjaan täysin. Se kertoo minkälaista oli oikeasti olla maaorja keskiajalla ja historiaa rakastavana ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvana, tämä kirja oli oiva tapa lähestyä sitäkin asiaa. Henkilöhahmoja on monenlaisia ja päähenkilössäkin on monta puolta, vaikka välillä teki mieli kuristaa hänet hengiltä, tämän tehdessä typeriä valintoja, jotka olivat aivan ilmiselviä. Tosin Arnau ei ollut ainoa hahmo, jonka halusin kuristaa, kiitos heidän käytöksensä ja herkkäuskoisuutensa.

Kokonaisuudessaan kirja oli omasta mielestäni loistava. Mukaansatempaavaa kerrontaa, kaunis miljöön kuvailu ja monipuolinen hahmogalleria. Mutta ennen kaikkea se sai minut haluaamaan entisestään Barcelonaan, jossa olen halunnut vierailla Tuulen varjon ja Enkelipelin lukemisen jälkeen. Saa nähdä pääsenkö koskaan sinne asti, kun listalla on monta muutakin paikkaa missä vierailla.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti