sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

The Sinner - Tess Gerritsen


Nimi: The Sinner
Kirjailija: Tess Gerritsen
Julkaisuvuosi: 2003
Sivumäärä: 430

The Sinner sijoittaa pari kuukautta myöhemmin kuin Taidonnäyte ja siinä aletaan ratkaista kahteen nunnaan kohdistunutta hyökkäystä luostarin käyttämättömässä kappelissa. Toinen nunna löydetään kuoliaana, mutta toinen selviää elossa sairaalaan.

Bostonin poliisi kutsutaan tutkimaan tapausta. Kuka olisi voinut surmata niin väkivaltaisesti nunnan ja aiheuttaa toisen sairaalakuntoon? Surmattu nunna aiheuttaa kuitenkin yllätyksen, kun ruumiinavauksessa paljastuu, että nuori nunna oli vastikään synnyttänyt lapsen.

Samalla löydetään hylätystä varastosta naisen ruumis, jolta on leikattu pois jalkaterät ja kädet, mikä aiheuttaa tutkijoissa kummastusta, varsinkin  kun FBI sekaantuu asiaan. Jane sanelee tällä kertaa Gabrielille tarkat säännöt, miten he toimivat. Ei salailua ja kaikki tiedot julki, vaikka hän itse kamppailee samalla oman salaisuutensa kanssa, joka voi vaikuttaa heidän heppoiseen kaukosuhteeseensa.

Kirjassa menee periaatteessa kaksi tutkintaa yhtä aikaa ja lopulta onkin yllättävää, mitkä murhat liittyvät yhteen ja mitä salaisuuksia kaikilla on. Janella ja Mauralla on kummallakin omat ongelmansa ratkottavana miesasioissa ja kummankin täytyy punnita mikä on tärkeää ja mikä ei.

Pidin tästä kirjasta ehkä eniten juuri Janen ja Mauran yksityiselämän kuvailujen takia, jotka osassa kirjoissa jää vähemmälle ja heidän tuntemusten ja ajatusten kuvailusta. Toisaalta Mauraa käy hieman sääli, koska vaikuttaa vähän siltä ettei hänellä ole koskaan ollut onnea miesasioissa, vaikka asiat voisivat olla toisin.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti