tiistai 10. heinäkuuta 2012

Numeropeli - John Verdon



Nimi: Numeropeli
Kirjailija: John Verdon
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 573

Dave Gurney on eläkkeelle jäänyt rikospaikkatutkija, johon vanha collegetoveri ottaa yhteyttä salaperäisen kirjeen tiimoilta. Kirjeessä käskettiin ajattelemaan lukua ja avaamaan toinen kirje, jos luku oli oikea ja lähettämään rahaa tiettyyn osoitteeseen. Vastineeksi hän saa pelottavan kuuloisen runon ja pyytää Gurneyta tutkimaan asiaa.

Lopulta Gurneyn collegekaveri surmataan oudolla tavalla ja Gurney itse vedetään jälleen mukaan murhien salaperäiseen maailmaan. Paljastuu myös, ettei murha ole ainoa laatuaan omine outoine piirteineen.

Tarina johdattaa lukijansa ties mitä juonenkäänteitä käyttäen loppuratkaisuun, joka ei mielestäni ole niin yllättävä kuin voisi olla. Ja osa päätelmistä tuntuu tuulesta temmatulta, enkä tiedä oliko tarinaan tarpeellista sotkea Gurneyn menneisyyttä, vaikka se auttoikin loppuratkaisussa, niin mielestäni se oli jotain ylimääräistä.

Kirja on kuitenkin kokonaisuutena hyvä. Tykästyin itse Gurneyn vaimoon Madelineen, joka oli raikas tuulahdus kirjassa, joka oli muuten täynnä vainoharhaisuutta, poliiseja jne. Se ei kuitenkaan ollut niin jännittävä kuin toivoin ja kallistui enemmän salapoliisiromaaniksi kuin dekkeriksi/trilleriksi.

Kiinnostuin kirjasta lähinnä sen kannen takia. Numerot ovat kivoja. Lisäksi juoni kuulosti mielenkiintoiselta kun sen luki ensimmäisen kerran, mutta lukemisen jälkeen minulle jäi mitäänsanomaton olo.

Arvosana: ***

2 kommenttia:

  1. Minä luin tämän melko tuoreeltaan silloin kuin se ilmestyi, juuri mielenkiintoisen aiheen takia. Viihdyin kohtuullisen hyvin kirjan parissa, mutta muistan, että hoksasin loppuratkaisun paljon ennen kuin se paljastui itse kirjassa, ja petyin hiukan. Minulla on joskus tapana tällaisia kirjoja lukiessa keksiä mitä hullumpia loppuratkaisuja tyyliin "jos minä olisin kirjoitanut tämän kirjan, niin..." =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä :D Itse luotan yleensä pelkkään vaistoon. "Tuo hahmo vaikuttaa liian syylliseltä, pois listoilta, tuo taas on liian kiltin oloinen listoilla." jne. :D

      Poista