sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kaksoisolento - Tess Gerritsen


Nimi: Kaksoisolento
Kirjailija: Tess Gerritsen
Julkaisuvuosi: 2004
Sivumäärä: 334

Maura Isles palaa konferenssista Pariisista huomatakseen vain, että hänen kotinsa edessä on paljon poliiseja ja kaikki katsovat häntä kuin aaveetta, kun hän saapuu paikalle. Paljastuu, että hänen kotitalonsa edessä on murhattu autoon täsmälleen Mauran näköinen nainen, joka myöhemmin selviää olevan Mauran identtinen kaksoissisar.

Kaikki tämä johdattaa Mauran ja viimeisillä raskaana olevan Janen, Mauran äidin jäljille ja parin muun murhan. Kuka on kuitenkin kaiken tämän takana, kun Mauran äiti on jo istunut viisi vuotta vankilassa? Ja mitä Mauran sisko tutki ennen kuin hänet murhattiin?

Kirja keskittyy Mauran menneisyyteen ja sen tutkimiseen. Lisäksi menneisyyden rinnalla menee myös muutaman murhan tutkinta ja kuten aina, ei Mauran siskon murhalla ole yhteyttä muihin murhiin mitä he tutkivat. Tappaja on täysin eri ja sen olisi voinut huomata jo alussa.

Säälin tässäkin kirjassa Mauraa, joka on jälleen rakastumassa tai ainakin ihastumassa ja sitten sekin revitään pois. Gerritsen on julma kirjailija Mauraa kohtaan, joka ei koskaan saa vain olla rakkaansa kanssa, toisin kuin Jane, joka nappaa murhaajia kiinni vielä raskautensa 8. kuulla.

Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti